verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een hele geruststelling

Publicatie: | César Noordewier
De loeiharde muziek bevestigt zijn bestaan. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een ware stelling, maar minder een verhaal voor mij.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 07.09.22
  Critico Punt, dank voor je reactie. Of je er een verhaal in ziet, bepaal je natuurlijk als lezer zelf.
  Zelf heb ik het wel als verhaal bedoeld. Het verhaal zit, zoals ik het opschreef, in de suggestie. Het gaat hier niet om een eenmalige geïsoleerde handeling, maar waarschijnlijker om, systematisch gedrag. Iemand produceert dus met een zekere regelmaat loeiharde muziek om gaandeweg tot bevestiging via de buitenwereld te komen.. Zoals de titel al suggereert, is dat niet om van de muziek te genieten, maar als zoektocht naar de geruststelling door bevestiging via anderen. Het feit dat zijn omgeving gedwongen is om zijn kabaal aan te horen, geeft hem die geruststelling, want dan weet hij dat zijn bestaan niet onopgemerkt aan anderen voorbijgaat. Weliswaar een negatieve manier van aandacht trekken en zelfbevestiging, maar misschien mist deze persoon de middelen om dat subtieler aan te pakken. Aan dit gedrag en de feitelijke onzekerheid en/of frustratie die er de oorsprong van zal zijn, kan een hele reeks oorzaken ten grondslag liggen, die uitmonden in het beschreven gedrag. Wat mij betreft dus wel een verhaal, maar nogmaals, dat bepaalt iedere lezer ook voor zich.
  • César Noordewier 07.09.22
   @critico Critico Punt. Dank voor je tweede reactie. Ik geef toe dat het soms lastig is om een verhaal te zien in een zeswoordenverhaal. Omdat je maar heel beperkt woorden kunt gebruiken, speelt suggestie vaak ook een rol. Dat kan binnen de zes woorden zelf of door de combinatie van titel en tekst. Vandaar ook mijn uitleg na je reactie, om te wijzen op de suggestie die de zes woorden op willen roepen en daarmee ook het onderliggende verhaal dat vooraf en/of achteraf plaatsvindt.
  • Critico Punt 07.09.22
   Met dit verhaal erbij een extra ster. 😉Ik begreep de essentie, maar zag geen verhaal. Dat kan gebeuren.
06.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi zeswoordenverhaal! Velen kunnen niet tegen de stilte.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 06.09.22
  Ineke, sommigen kunnen inderdaad bang of zelfs panisch worden van totale stilte of van de leegte in hun hoofd en voor anderen is keiharde muziek laten horen misschien een van de weinige instrumenten die ze tot hun beschikking hebben om aan de omgeving duidelijk te maken dat ze ook op aarde zijn.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.