Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Afstandsbediening

Ik was televisiekijken!
Juist.
Jij wás.
© Marjolein Koops de Vries op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik begrijp het verhaal niet goed...🤔
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 25.06.22
  Dit moet haast wel een dialoog wezen. Spreektaal klinkt beter dan het oogt. En zonder aanhalingstekens is het helemaal geen gezicht. Volgens mij is dit de geschetste situatie: In de huiskamer zit een kind op de grond voor de televisie. Een ouder komt de kamer in met de stofzuiger om gemorste knabbelnootjes en chips op te ruimen, trekt tv-stekker uit stopcontact en plugt stofzuigerstekker in. Het piepjonge kind trekt zich van grammaticaregels weinig aan, wil nog lang niet naar bed en gilt opgewonden: "Ik was televisiekijken!" Daarop antwoordt de ander: "Juist", last een pauze in en eindigt vernietigend met: "Jij was". Meer gebeurt er niet, want het kind valt prompt in slaap. Je ziet het, zo ingewikkeld is het allemaal niet. Het enige raadselachtige vind ik, dat je aan een niet goed begrepen verhaal drie sterren toekent. Leg me dat eens rustig uit.
  • Marjolein Koops de Vries 25.06.22
   @HansVillerius Dank u wel voor uw reactie, het is een mooie omschrijving van mijn bedoeling met de 'six word story.' Alleen is het een meisje die televisie kijkt, en wordt de afstandsbediening afgepakt door haar broer. Nu is het zijn beurt. Dat het "zonder aanhalingstekens helemaal geen gezicht is" is een goede tip. Apart dat ik er niet bij stil heb gestaan dat een verhaal/dialoog van zes woorden nog steeds een verhaal is, en dus aanhalingstekens nodig heeft voor de leesbaarheid. Grote beginnersfout, mooi leermoment.
  • W.J. (Hans) Villerius 25.06.22
   PS De titel is volstrekt overbodig (en misleidend).
25.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vraag me toch bijzonder af hoe het is om televisiekijken te zijn. Dit doet me overigens denken aan een familielid, die verkondigde dat hij thuis de baas over de afstandsbediening was. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar kennelijk meende hij het serieus. Hier zijn overigens de kinderen de baas.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig