Ewald Hagedorn

╣ ║ ╗ ╔ ╩ ╦ ╠ ═ ╬

© Ewald Hagedorn op 14.09.2022.

Stratenmakers kunnen straatrovers nauwelijks meer bijbenen.
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
13-10-2024

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  14.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het lijkt onbegonnen werk.
  Leuk bedacht, Ewald.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  14.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Wat je schrijft, lijkt me meer een statement dan een verhaal. Daarnaast, is het niet: 'kunnen nauwelijks NOG bijbenen', in plaats van 'kunnen nauwelijks MEER bijbenen'?
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 14.09.22
   Beste Lieven, het is inderdaad niet echt een verhaal, maar ook geen statement, naar mijn idee. Eerder een constatering misschien. 'Meer' is hier geheel correct, in de betekenis van '... eerst wel, maar nu niet meer.' Misschien dat het in Vlaanderen in die betekenis niet wordt gebruikt? Daar heb ik geen idee van. Dank voor je reactie en meedenken.
   • lieven vandekerckhove 14.09.22
    @lieven vandekerckhove Er loopt definitief iets fout met het systeem, want ik heb net deze laatste opmerking ("Oei, dat heb ik helemaal fout....") gekopieerd van onder uw stukje "Rijmkoorts" nadat mijn opmerking daar ook al op onverklaarbare wijze terechtgekomen was.
   • lieven vandekerckhove 14.09.22
    @lieven vandekerckhove Oei, dat heb ik helemaal fout geplaatst. Mijn excuus, Ewald. Mijn commentaar is natuurlijk voor een ander van jouw stukjes bedoeld.
   • lieven vandekerckhove 14.09.22
    Een vaststelling inderdaad, meer dan een statement. Wat het tweede item betreft: naar mijn taalgevoel is 'kunnen niet meer bijbenen' correct, maar ligt de formulering 'kunnen nauwelijks meer bijbenen' moeilijker. Allicht heeft het inderdaad met Nederlands versus Vlaams taalgevoel te maken.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in VERHAAL 6 WOORDEN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

VERHAAL 6 WOORDEN

Verhalen in zes woorden zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal (geen quotes of gezegden), moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!