verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

*^*^*^*

Publicatie: | Connie van Vuuren
Een grote fout dat hij lidwoord.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Connie, is dat de neiging van sommige taalgebruikers om bepaalde klinkers te verlengen (vaak de a en de o)? Dat hij lid wordt = woord. Met name in het westen van het land is deze ontwikkeling in de uitspraak al enkele decennia gaande. Ik noem expres geen provincies om niet de toorn van sommigen over me heen te krijgen. Veel presentatoren van het NOS journaal doen dit ook: 'Hij maakt zich zoorgen...' de islaam,' 'poorno,' 'hij is in voorm,' etc.
Maar misschien bedoel je het heel anders??
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Connie van Vuuren 24.08.22
    Dank je César. Hoewel ik in het westen van het land woon is het niet zo bedoeld. Het is mij eigenlijk ook nooit opgevallen. Wel leuk dat je de link legt. Ik ga er toch eens op letten.
24.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Connie, voor mij ben jij kampioen woordspelingen, maar deze begrijp ik echt niet. Er zijn drie lidwoorden: de, het en een. Hoe ik er ook over pieker, het kwartje wil niet vallen. Omdat jij het bent, maak ik er drie sterren van.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Connie van Vuuren 24.08.22
    Je moet hier niet teveel achter zoeken Ewald. Het is gewoon een foute zin. Letterlijk, maar je kan het ook figuurlijk nemen (beter dat hij geen lid wordt). Kan best dat het kwartje blijft zweven. Fijn dat ik toch 3 sterren van je krijg.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.