verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (in het Engels: Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway (Amerikaanse auteur) schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. De Six Word Stories zijn sindsdien een literair genre geworden. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

80

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
21.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Weer een doordenkertje, grappig en ook weer niet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Net als de vorige vind ik dit een mooi verhaaltje. Sommigen zeggen van zo’n uitspraak dat het geen verhaal is, maar het ligt er maar aan wat je er zelf in je hoofd mee doet. Dus ik hoop dat zulk soort commentaren wegebben.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ineke Dijkhuis 13.06.22
    Dankjewel, Herscho. Ik ben het met je eens. Het gaat erom, wat je er zelf van maakt of waar je aan denkt. En dat is voor iedereen verschillend. Waar de één er een verhaal in ziet, vindt een ander het alleen maar een feit.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.