Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Kijk bij Schrijfactiviteiten
Wintertijd
Doe mee aan onze wensactie in december
Maak kans op een boekenpakket!
Fijne feestdagen
Publiceren

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.   

Ook de verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek bekendheid te geven. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts. 

Zelf een informatief en lezenswaardig artikel toevoegen voor deze rubriek? Dat stellen we op prijs en dat is mogelijk door eerst in te loggen en dan te klikken op EEN ARTIKEL TOEVOEGEN in je persoonlijk menu

Eén van de obstakels voor beginnende en minder bekende schrijvers is het beperkte aantal verkooppunten. Vaak is verkoop slechts mogelijk via een eigen site of de site van de uitgever.
Schrijverspunt zorgt dat jouw e-boek op meer verkooppunten te koop is!

Bij de Boekenpartners van Schrijverspunt kunnen schrijvers hun e-boek(-en) te koop aanbieden. De Boekenpartners van Schrijverspunt zijn echte boekenwinkels op het internet. Bezoekers kunnen dan ook gewoon online bestellen. Met meer dan 60.000 pageviews per maand zijn ze in staat om meer belangstellenden voor je boek te bereiken. Daarnaast is je boek daardoor beter vindbaar binnen de zoekmachine's op het internet. Je kunt gratis gebruik maken van deze mogelijkheid. We stellen alleen een link naar een van de boekenpartners erg op prijs. Een leuke tweet waarderen we ook.
EboekboekenpartnersVoor lezers van andere boeken dan het standaard boekenwinkelaanbod is dit de kans om kennis te maken met het werk van debuterende en minder bekende schrijvers. En voor schrijvers is het de kans om eigen werk via extra verkooppunten te koop aan te bieden. De verkoopprijs voor je e-boek kun je zelf bepalen (geen vaste boekenprijs!) maar de Boekenpartners van Schrijverspunt hanteren een vaste verkoopprijs van 4.50 euro of 7.50 euro om een e-boek te downloaden.

Na aanmelding is je e-boek voor een jaar (365 dagen) te koop bij de volgende Boekenpartners van Schrijverspunt:
Hoe werkt het?
Om je e-boek te kunnen verkopen dien je de noodzakelijke informatie te verstrekken en een bestelling te plaatsen. Onderdeel van die bestelling is natuurlijk ook het beschikbaar stellen van een correcte epub van je boek om je boek als e-boek te kunnen aanbieden. Deze epub dient, voorafgaand, door jou eerst gecontroleerd te worden met een epubcheck. Met de EpubChecker kun je je verzekeren dat een boek voldoet aan de specificaties van de EPUB-structuur.  Als een EPUB niet slaagt voor de validatie, verschijnen fouten aan het einde van de levering. Je vindt een online versie van EpubChecker op https://github.com/IDPF/epubcheck Na ontvangst van een correcte epub en/of bij verkoop van je e-boek brengen de Boekenpartners geen verandering aan op de ontvangen epub! De epub zal alleen gebruikt worden voor verkoop door de Boekenpartners en zoals hier aangegeven.

Een keer per kwartaal, bij verkoop van je e-boek, crediteren de Boekenpartners de verkoopresultaten. Per verkocht e-boek ontvang je een vergoeding van 3.50 euro (incl BTW), resp 6 euro (incl. BTW), afhankelijk van de gekozen verkoopprijs. Dat is dus makkelijk verdienen.

Nu kan dus iedereen zijn of haar e-boek publiceren!


Klikhier2

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/