Schrijftips nodig?
In het menu zijn de nodige te vinden
55 woorden wedstrijd
Meedoen:14 t/m 21 februari 2019
Wintertijd
Leestijd
Al een sprookje geschreven?
Kijk eens bij schrijfactiviteiten...

Publiceren van je werk

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.   

Ook de verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek bekendheid te geven. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts. 

Zelf een informatief en lezenswaardig artikel toevoegen voor deze rubriek? Dat stellen we op prijs en dat is mogelijk door eerst in te loggen en dan te klikken op EEN ARTIKEL TOEVOEGEN in je persoonlijk menu

Dankzij het ISBN worden gegevens opgenomen over uw uitgave en beschikbaar gesteld aan afnemers van titelinformatie zoals boekhandelaren, webwinkels en bibliotheken. Via het ISBN is terug te vinden wie de publicatie heeft uitgegeven en is uw publicatie uniek geïdentificeerd.

isbngebruikDoor deze unieke identificatie kan er geen misverstand ontstaan in de communicatie rond uw titel. Iedereen die het ISBN gebruikt in het bestelverkeer tussen de diverse kanalen die daarmee gemoeid zijn stelt dankzij het ISBN heel eenvoudig vast om welke uitgave het daadwerkelijk gaat. Deze gegevens zijn wereldwijd volgens de zelfde standaard uit te wisselen.

U moet voor iedere verschijningsvorm van een publicatie een apart ISBN aanvragen. Zo krijgen bijvoorbeeld een paperback, hardback, EPUB en PDF met dezelfde inhoud vier aparte ISBN’s. Daarnaast moet u voor een herdruk een nieuw ISBN aanvragen als de inhoud is gewijzigd ten opzichte van de vorige editie. Datzelfde geldt als een andere uitgever de titel nu publiceert.
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap