Meer informatie over publiceren en promotie van je boek

Zelf een artikel toevoegen voor deze rubriek?

Leden kunnen een lezenswaardig artikel met relevante informatie toevoegen. Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

Heb je zelf een artikel geschreven? We ontvangen graag je artikel ter beoordeling. Bij geschiktheid publiceren we je artikel z.s.m..

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? Onderstaande artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.  

Wil je uitgeven in eigen beheer, minimaal investeren én ondersteuning bij de productie? Lees dan vooral het artikel over PRIMOS, het low budget label van Schrijverspunt clusteruitgeverij!
Budgetlabel PRIMOS - een snelle en voordelige manier van uitgeven in eigen beheer

Je boek uitgeven in eigen beheer, maar dan zonder de rompslomp van het produceren en met zo weinig mogelijk eigen investering ... kan dat? Ja! Want wij bieden je ons budgetlabel PRIMOS aan: een goedkoop en aantrekkelijk alternatief voor elk boek dat je eigen beheer wilt uitgeven. Snel, voordelig en zonder te bezuinigen op de uitstekende kwaliteit die kenmerkend is voor onze uitgaven.

primos Wat is PRIMOS?
PRIMOS is een project van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Het combineert de voordelen van het uitgeven in eigen beheer met de productionele dienstverlening van een professionele uitgeverij. Anders gezegd: jij levert de kant-en-klaar opgemaakte tekst en PRIMOS zorgt voor het de volledige POD productie met als resultaat je eigen boek!.

PRIMOS bepaalt de verkoopprijs en het formaat van het boek maar jij behoudt, vanzelfsprekend, de auteursrechten. Bij gebruik van PRIMOS ontvang je automatisch gratis 10 exemplaren van je boek en kun je onbeperkt extra boeken voor eigen verspreiding bijbestellen met een korting van 25%-35%. Desgewenst is je boek ook nog eens minstens een half jaar zichtbaar en te koop in de etalages van online boekwinkels als bijvoorbeeld Bol.com, Ako, Bruna en Cosmox en natuurlijk ook bestelbaar bij iedere fysieke boekwinkel. Over deze verkoop bieden we je 10% royalty per verkocht boek. Na dit halfjaar ontvang je hier een creditnota over.


Voor wie is PRIMOS?
PrimosDeelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kunnen gebruik maken van PRIMOS. Om deelnemer te worden schrijf je je in middels het aanmeldformulier en betaal je eenmalig de beperkte inschrijfkosten. 

Hoe werkt PRIMOS?
Door slim gebruik te maken van onze standaard productielijnen kunnen we de kosten beperken en ieder gewenst boek nu onder het budgetlabel PRIMOS uitbrengen. We maken daarvoor gebruik van Printing on Demand. Ze leveren goede kwaliteit en de levertijd is binnen 48 uur. Het maakt qua uitlevering dan ook geen verschil met de levertijd van boeken die bij het CB op voorraad liggen. Natuurlijk wil je ook zelf je boek verkopen.  Vanzelfsprekend. Naast een of meerdere boeken voor jezelf, leert de praktijk dat directe verkoop in je naaste omgeving (familie en vrienden) succesvol zal verlopen. Onze voorwaarde om als PRIMOS auteur minimaal 10 exemplaren van je eigen boek af te nemen is dus tegelijk een investering. Daarbij ontvang je ook nog eens 25%-35% korting op de verkoopprijs.  Bij doorverkoop is die winst dus mooi voor jou!

Indien je dat wenst houden we je boek gedurende zes maanden beschikbaar voor verkoop bij de reguliere boekhandel. Na afloop van deze periode wordt de PRIMOS dienstverlening automatisch beëindigd. Je hoeft geen actie te ondernemen. Zo eenvoudig werkt het. Wil je je boek langer in de verkoop houden omdat het bijvoorbeeld een succes is? Geen probleem. Neem even contact met ons op en we bieden je een aantrekkelijk alternatief.

Hoe ziet een PRIMOS boek eruit?
  • Een boek wordt standaard in paperbackuitvoering, formaat 23,5x15,5 cm. geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.   
  • De cover is in een basiskleur die je zelf kunt kiezen. Op de voorkant plaatsen we de titel en de naam van de auteur en, in een vast formaat, een door de auteur aan te leveren rechtenvrije afbeelding.
  • Indien je je boek te koop wilt aanbieden bij de reguliere (online) boekwinkels zal je boek worden voorzien van een ISBN. In de uitvoering en publicatie van het boek zal PRIMOS als uitgeversnaam gebruikt worden.
  • Er zal geen correctie of opmaak van het binnenwerk plaatsvinden.
Niet standaard en tegen een vergoeding is het mogelijk om diensten als het opmaken van het manuscript, tekstredactie en dergelijke bij te kopen.

Hoe kan ik gebruik maken van PRIMOS?
Spreekt het concept van PRIMOS je aan? Dan is de eerste stap om je aan te melden als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Na ontvangst van de eenmalige inschrijfkosten krijg je toegang tot het besloten gedeelte van de website, met extra informatie en mogelijkheden.

In de webwinkel van Schrijverspunt kun je dan aangeven dat je gebruik wilt maken van PRIMOS en ons het noodzakelijke materiaal verstrekken. Daarna starten we de productie!

De kosten voor deze mogelijkheid bedragen (incl. BTW) slechts eenmalig  € 135.--

Hierklikken

Is iets niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Nieuwe leden:
Schrijver, Boekenverkoper, Lezer
Schrijver, Lezer

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Meer over Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Stemmen voor
de winnaar
Schrijverspunt
Stimuleringsprijs
tot 1-11-2017?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.