Wintertijd
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Kijk bij Schrijfactiviteiten
Fijne feestdagen
Doe mee aan onze wensactie in december
Maak kans op een boekenpakket!
Publiceren

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken en het hele proces vergt een zekere planning en coördinatie. Maar wat is er nu precies nodig om je manuscript te publiceren? De artikelen geven je informatie over het aanvragen van het ISBN, het creëren van een barcode, het coverontwerp, de productie van je boek als e-boek en meer.   

Ook de verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek bekendheid te geven. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts. 

Zelf een informatief en lezenswaardig artikel toevoegen voor deze rubriek? Dat stellen we op prijs en dat is mogelijk door eerst in te loggen en dan te klikken op EEN ARTIKEL TOEVOEGEN in je persoonlijk menu

Om aandacht te vragen voor je werk, je boek of jezelf is het van belang dat je je, makkelijk bereikbaar voor belangstellenden, publiek presenteert. Onze voorkeur heeft dan natuurlijk een eigen website of op zijn minst een actief weblog in combinatie met de nodige activiteit op de Social Media. Maar... niet iedereen heeft voldoende kennis of mogelijkheden om een eigen website te beheren.
AuteurindespotlightSchrijverspunt wil (nog) minder bekende auteurs ondersteunen. Ons motto is niet voor niets: 'Voor schrijvers, door schrijvers'.
Behalve dat we schrijvers informatie en dienstverlening bieden is het ook mogelijk op onze website b.v. gratis een weblog te plaatsen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om jezelf gratis als auteur in de spotlight te zetten..

Schrijverspunt ontvangt maandelijks tienduizenden bezoekers, naast de vele volgers die ze heeft op Twitter, Facebook en Linkedin. Een webpagina op Schrijverspunt geeft je dus een duidelijk kans op het bezoek van belangstellenden. Daarnaast zorgt een webpagina op Schrijverspunt, gezien de goede ranking, voor een betere vindbaarheid van jou of je boek op het internet.

Gratis40Door jezelf als auteur in de spotlight te zetten beschik je in feite over een eigen webpagina. De webpagina is eenvoudig en functioneel van opzet zonder allerlei liflafjes. Echter je kunt er alle gewenste teksten en informatie op plaatsen, afbeeldingen toevoegen of Youtube filmpjes. Bezoekers kunnen een waardering geven voor je webpagina, commentaar toevoegen en natuurlijk een link leggen naar Twitter of Facebook. Je bent volledig vrij bij de invulling van jouw webpagina. Jij bent tenslotte de auteur. Wil je een Blog plaatsen? Je boek presenteren? Een column? Het is aan jou!


Wat mag je doen met je eigen pagina?
Je bent vrij om:
  • Teksten, informatie, afbeeldingen en dergelijke naar eigen keuze op jouw pagina te plaatsen
  • Je boek te presenteren, een boekfragment te laten zien
  • Op facebook, twitter, etc. anderen uit te nodigen jouw webpagina te bezoeken.
  • Onbeperkt deze pagina aan te passen, nieuwe teksten toe te voegen etc.
  • Kortom, het is jouw persoonlijke krant.
Wat mag je niet doen op je webpagina?
  • Discriminerende en respectloze teksten zijn niet toegestaan
  • Meer dan 1000 woorden gebruiken is niet toegestaan, het is tenslotte geen boek.
  • Reclame, anders dan voor je eigen boek, is niet toegestaan.
Hoe maak ik gebruik van deze mogelijkheid?
Heel simpel. je kunt, na eerst in te loggen, online een persoonlijke pagina toevoegen in de rubriek Auteur in de Spotlight. De eerste keer is je pagina niet direct zichtbaar. Vervolgens kun je, desgewenst dagelijks, tekst toevoegen, verwijderen, aanpassen, etc. op jouw pagina. Afhankelijk van je persoonlijke bedoeling met deze pagina. Zo is er altijd weer wat nieuws te lezen voor een bezoeker.
Advies: Gebruik als titel voor je pagina je auteursnaam!

Hierklikken

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/