Meer informatie over schrijven en schrijvers?

Zelf een artikel toevoegen voor deze rubriek?

Leden kunnen een lezenswaardig artikel met relevante informatie toevoegen. Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

Heb je zelf een artikel geschreven? We ontvangen graag je artikel ter beoordeling. Bij geschiktheid publiceren we je artikel z.s.m..

tekstfonteinHoewel ik het woord passie liever niet gebruik, is het voor mij van toepassingop alles wat met schrijven te maken heeft. Als tekstschrijver ben ik me ervan bewust dat de frisse blik van een ander je schrijfwerk naar een hoger niveau kan tillen. En dat is precies wat ik in mijn werk als redacteur probeer te doen.


Schrijfproces

Een flink aantal uren had ik besteed aan het redigeren van haar manuscript. Omdat ik mijn bevindingen graag persoonlijk met haar wilde delen, besloot ik contact met haar op te nemen en haar uit te nodigen voor een gesprek. Ik herinner me hoe we tegenover elkaar aan tafel zaten, hoe zij vertelde over wat schrijven voor haar betekent en dat ik besefte dat het voor mij precies zo voelt. Op dat moment realiseerde ik me opeens dat een ander helpen bij het schrijfproces mij minstens net zo veel voldoening geeft als het zelf schrijven. Je deelt tenslotte dezelfde passie (daar heb je dat woord weer).

Manuscript
Een tijd geleden voerde ik een manuscriptscan uit voor een schrijfster. Ze was er blij mee, kon ermee vooruit en dat vond ik op mijn beurt weer fijn. Er was een aantal maanden verstreken toen ze zich opnieuw meldde. 'Je hebt me de vorige keer zo goed geholpen,' schreef ze, 'wil je nu de eerste helft van mijn herschreven manuscript redigeren? Het gaat niet zozeer om taalfouten, maar ik ben benieuwd wat je vindt van de opbouw van het verhaal. Is het spannend genoeg en leest het lekker?' Ik boog me opnieuw over haar verhaal, zag dat ze aan de slag was gegaan met mijn eerdere suggesties en hielp haar weer een eind op weg, onder meer door voor te stellen het eerste hoofdstuk te herschrijven. 'Ik was zelf ook niet tevreden over dat hoofdstuk, maar wist niet hoe ik het moest verbeteren. Dankzij jouw aanwijzingen weet ik dat nu wel,' was haar antwoord.

Nieuwe inzichten
Voor mijn eigen schrijfwerk leg ik de lat hoog. Best aardig vind ik niet genoeg. Dat principe pas ik ook toe als redacteur, want een auteur is niet gebaat bij halfslachtige complimenten. Natuurlijk som ik altijd op wat ik wel goed vind aan het boek in wording. Maar daarnaast geef ik ook aanwijzingen over hoe een verhaal verbeterd kan worden. Een tevreden auteur liet me onlangs weten: 'Zo hoort het te gaan met een redacteur. Niet de grond in boren, maar op een positieve en constructieve wijze feedback geven. Zorgen dat de schrijver nieuwe inzichten krijgt voor zijn verhaal en daarmee verder aan de slag kan gaan.' 

 

Pin It

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Nieuwe leden:
Meedoen schrijfactiviteit, Lezer

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Webshop Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Lid worden?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.