Tips voor je manuscript

Boeken over schrijven

Informatie voor het schrijven van een manuscript, verhaal, etc. Elke schrijver, heeft zijn of haar ervaringen met het schrijven. Opgebouwd door uren en uren zwoegend pogingen gedaan te hebben om de ideale tekst te formuleren. Wat zou het mooi zijn als anderen hun voordeel kunnen doen met jouw ervaringen en omgekeerd natuurlijk. Hier vind je tips voor jouw manuscript of verhaal. 

Test je schrijfvaardigheid

Hoe zit het met jouw taalkennis?

Deze schrijfvaardigheidstest van de Taalwinkel (van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam), is met name bedoeld om studenten inzicht te geven in hun vaardigheid bij het schrijven van werkstukken.

Maar de vragen geven ook beginnende schrijvers waardevolle informatie over hun eigen schrijfproces en schrijfvaardigheid. Het is zeker een handige test als je van plan bent een non-fictieboek te schrijven.

De testen stellen een groot aantal gesloten vragen die met veelal met eens of oneens aangegeven dienen te worden. Het belangrijkste echter; na afloop krijg je niet alleen (korte) feedback op de verschillende onderdelen van het schrijven, maar ook schrijftips.

Wil je  een test doen? Klik hier!

Dit artikel delen?
Pin It

Manuscript, Taalgebruik, Tekst en taal

  • Hits: 10120
(De gemiddelde waardering is 3.7 door 20 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen