tips voor je manuscript


Informatie voor het schrijven van een manuscript, verhaal, etc. Elke schrijver, heeft zijn of haar ervaringen met het schrijven. Opgebouwd door uren en uren zwoegend pogingen gedaan te hebben om de ideale tekst te formuleren. Wat zou het mooi zijn als anderen hun voordeel kunnen doen met jouw ervaringen en omgekeerd natuurlijk. Hier vind je tips voor jouw eigen manuscript of verhaal. Klik op een artikel voor meer informatie.
Zelf kennis en ervaring met het schrijven van een manuscript? We stellen lezenswaardige informatie erg op prijs en je kunt hier dan ook zelf een artikel toevoegen. Log svp eerst in als lid.


Besef goed dat ná het opsturen van het definitieve manuscript van je boek er geen inhoudelijke correcties meer mogelijk zijn.
Wij adviseren auteurs dan ook dringend om nog een laatste tekstcontrole te laten plaatsvinden.(Klik hier voor wat handige aandachtspunten)

Dat is mogelijk op de volgende wijzen:
  • Je kijkt zelf de tekst nog eens kritisch na op taal- en typfouten. Altijd zinvol, maar het gevaar bestaat dat je een beetje bedrijfsblind bent geworden voor je eigen tekst, daarom..
  • laat je je manuscript lezen door één of meer proeflezers, bij voorkeur met goede kennis van de Nederlandse taal. Zeer aan te raden, omdat het net die toevoeging kan opleveren die zorgt dat je echt helemaal trots kunt zijn op je werk. Maar niet iedereen heeft voldoende kennis in zijn of haar omgeving, daarom...
  • laat je je manuscript redigeren door een vertrouwd tekstbureau. Dit heeft onze voorkeur. Deze mensen hebben ervaring met en kennis van het kritisch beoordelen en verbeteren van teksten. Hieraan zijn echter kosten verbonden.
Uit ons onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de auteurs zijn of haar manuscript laat lezen door proeflezers. Bijna 10% van de auteurs maakt gebruik van een tekstbureau. Een niet onbelangrijk gedeelte van de auteurs is blijkbaar van mening dat een kritische blik van een derde niet noodzakelijk is. Wij delen die mening niet. Geen gebruik maken van een derde is echt een gemiste kans!

Is het lastig om een geschikt tekstbureau te vinden, probeer dan eens via andere auteurs achter hun ervaringen met een tekstbureau te komen. Kun je geen geschikte proeflezers vinden? Binnen Schrijverspunt, op de Schrijversplek bestaat de mogelijkheid om een oproep voor proeflezers te plaatsen.

Of, kijk eens bij manuscriptbegeleiding in deze rubriek.


Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap