testimonials

'Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt' - Martin Lohman

Wat een feest van herkenning en erkenning als Schrijverspunt onderhuidse gevoelens van velen verwoordt: Noodgedwongen verwerpen uitgevers dagelijks tientallen manuscripten, waarmee ook uit het zicht verdwijnt, dat wat meer verdient. Natuurlijk moet een uitgever schiften om te voorkomen dat de spoeling te dun wordt. Maar de schaal waarop, laat die spoeling veel weg hebben van badwater en wat daar gewoonlijk mee samenhangt.

Schrijverspunt neemt een manuscript serieus en als het levensvatbaar is, mag men zich gelukkig prijzen, want professionele begeleiding staat klaar. Vragen van raad resulteren meteen in daad, alles per mail en als een WhatsApp zo rap. Mijn vaste medewerker bij Schrijverspunt heeft mij in een goede sfeer en met veel geduld terzijde gestaan. Adviezen die ikzelf nooit zou hebben bedacht verbeterden het geheel aanzienlijk. Tot en met het verschijnen van het boek, ‘Erfenis’ in mijn geval, werd alles met zorg omgeven.

Ongezien, door al dat mailverkeer, wil ik Schrijverspunt dan ook op deze plek nog eens hartelijk danken. Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt.

Martin Lohman, auteur

Mijn historische roman ‘Erfenis’ is verschenen met ISBN: 9789462662278 en overal te koop/te bestellen.

Martin Lohman
Auteur

'Geen enkele vraag blijft onbeantwoord!' - Hilda Spruit

Sinds november 2016 ben ik aangesloten bij Schrijverspunt voor de uitgave van mijn young adult-roman Geestverwanten, waarmee ik in april 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won.

Schrijverspunt werd mij aangeraden door een collega-auteur/vriendin, omdat ik Geestverwanten zelf wilde gaan uitgeven. Als je je boek zelf gaat uitgeven, sta je bol van de vragen. Wat mij als eerste opviel, was dat al mijn vragen, hoe gek ze soms ook waren, uitgebreid en met veel geduld door Schrijverspunt werden beantwoord. Schrijverspunt loodste me door het proces van overschrijven en leerde me in korte tijd wat ik moest doen en waar ik op moest letten. Ze denken mee, leven mee, geven tips en adviezen en zijn ook blij voor je als er iets leuks met je boek gebeurt.
Gaat er iets mis dan grijpen ze in of helpen jou het op te lossen. Het is fijn om het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat.

Er wordt duidelijk uitgelegd hoe het staat met het verdienmodel, waarmee je zelf eenvoudig kunt uitrekenen hoeveel je per boek overhoudt.

Ik ben echt blij dat ik deze stap gezet heb en ben zeker tevreden over de werkwijze, de kundigheid en de persoonlijke aanpak van Schrijverspunt. Wat mij betreft een aanrader!

Hilda Spruit / auteur
www.uitgeverijoleander.nl
Hilda Spruit
Auteur

'Mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend' - Corinne Vlaminckx

Onlangs (november 2016) verscheen, na 'Moordfamilie' in 2014 en 'Beklemd' in 2015, mijn derde psychologische thriller 'Berouw'. Alle drie de thrillers zijn uitgegeven door Schrijverspunt en mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend. Ze werken netjes, snel en nauwkeurig. Vragen worden snel beantwoord en er wordt goed geluisterd naar de auteur.
Het grote voordeel van Schrijverspunt vind ik ook dat, naast dat ze alles wat een uitgever in principe zou moeten regelen prima voor je regelen, je heel veel zelf mag bepalen. Ik vind die combinatie geweldig omdat ik er niet zo goed tegen kan als ik dingen ‘moet’ die ik eigenlijk niet wil. Bij Schrijverspunt voel ik me dus ook wat dat betreft helemaal thuis.
Het eindresultaat van mijn boek was ook weer precies zoals ik me had voorgesteld en zoals we hadden besproken. Ik zou Schrijverspunt dan ook zeker aanraden aan andere auteurs!

Corinne Vlaminckx
http://www.corinnevlaminckx.nl
Corinne Vlaminckx
Auteur

Schrijverspunt, springplank naar de grote boekenwereld - Michiel Geurtse

Uitgegeven worden. Het is vaak een lastiger dan een verhaal schrijven. Manuscripten worden meer afgewezen dan aangenomen. Niet alleen het kaf, maar ook veel kwaliteit wordt er van het koren gescheiden. Dat is jammer, maar ergens ook begrijpelijk.

Schrijverspunt heeft als kleine uitgever een perfect niche kunnen vinden tussen het eigen beheer en grote uitgevers in. Zo heb ik ook ondervonden. Waar grote uitgevers mijn roman: 'Piet Kreel is nog wel', niet goed uit durfden te geven. Onbekende naam, risico's, geen bn-er etc., zo durfde Schrijverspunt dit wel.

In goed overleg werd mijn boek uitgegeven en werd er geluisterd naar mijn wensen. Wel is er enige mate van zelfstandigheid gewenst. Zaken als boekcover, promotie, presentatie liggen bij de schrijver.  Promotie en dergelijke kan wel, maar dan tegen betaling. Enerzijds begrijpelijk omdat het een kleine uitgever is, anderzijds zou enige goede promotie van door hun uitgegeven boeken juist een goede boost geven voor hun eigen naam als Schrijverspunt. Zo moet je wel rekening houden dat je flink je best moet doen om het boek in Nederland in de boekenwinkel te krijgen.

Het contact met de uitgever is super prettig verlopen. Vragen, en geloof me, ik heb ze gespamt!, werden snel beantwoord. Er werd goed meegedacht en goede tips gegeven. Schrijverspunt is de ideale uitgever voor de beginnende auteur en talenten. Wanneer je het goed aanpakt en aandacht op je gevestigd kunt krijgen, is Schrijverspunt de perfecte springplank naar de grote boekenwereld.

Michiel Geurtse
www.MichielZiet.Wordpress.com
Michiel Geurtse
Auteur

Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen - Ben Esser

Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
De tijden veranderen en wij veranderen mee.

Wie beweert dat de wereld van de uitgevers en boekhandelaren de laatste vijf en twintig jaar niet of nauwelijks veranderd is, moet wel, naar het mij voorkomt, ziende blind zijn. De digitale revolutie die als een orkaan over de wereld raast en alle obstakels wegvaagt, heeft ook de uitgevers en boekhandelaren niet onberoerd gelaten. De eerste symptomen van datgene wat komen ging, waren een twintig jaar geleden al duidelijk zichtbaar. In die tijd werden veel kostbare bibliotheken, vooral van kloosters en eerbiedwaardige scholen, ontmanteld. Vrachtwagens vol boeken werden naar de papiervernietiger of de brandstapel gereden.

De voorstanders van de ‘vooruitgang’ juichten en zij waren van mening dat iedere revolutie nu eenmaal zijn slachtoffers heeft. Ik ben van mening dat het gewoon barbarij is, niets meer en niets minder. Ik hoorde het verhaal van een oude geleerde, die zich vlak voor zijn dood grote zorgen maakte over zijn kostbare bibliotheek. Wat zou er met zijn boeken gebeuren? Zijn hulpvaardige buurman stelde hem gerust; hij zou het wel voor hem regelen. Twee dagen later stond er een vrachtwagen voor de deur om de bibliotheek naar de papiervernietiger te brengen. De oude man stond te huilen als een klein kind.

Genoeg !! Ik verlaat het pad van het doemdenken en ga op zoek naar lichtpuntjes die er ongetwijfeld ook zijn. Er is geen veld zo dor en kaal, of hier en daar komen grassprietjes uit de grond en bloeit er een bloem tussen het onkruid.

In 1992/93 kreeg ik voor het eerst een zakelijk contact met een uitgever. Ik waande mij in Luilekkerland. Toen mijn eerste boek op de markt kwam, werden mij –ik kon mijn ogen niet geloven- 25 exemplaren voor eigen gebruik en behoefte gratis toegestuurd. Ik hoefde verder niets te doen; het werd voor mij gedaan. Er verschenen recensies in de grote kranten, persberichten en wat dies meer zij. Een minpuntje vond ik dat mijn boek, hoewel het redelijk goed verkocht werd, na ongeveer twee jaar in de ramsj ging, een lot dat heel veel boeken in die tijd beschoren was.

Alras bleek dat ik de laatste kruimeltjes van een welvoorziene dis had opgesnoept. Ik begon aan een boek over het Romeinse keizerrijk en lichtte mijn uitgever in, die mijn enthousiasme onmiddellijk temperde. Hij vond het weliswaar een interessant onderwerp, maar de tijd van de leuke boeken was echt voorbij. Ik liet het er niet bij zitten en schreef, voordat ik verder werkte aan mijn boek, een groot aantal uitgevers aan. Ze vonden het allemaal een boeiend en interessant onderwerp, maar…..

Ik ben toen (voorlopig) opgehouden met schrijven en heb mijn energie gestoken in andere zaken. Jaren gingen voorbij; in 2010/11 hoorde ik over het uitgeven in eigen beheer en drukken ‘on demand’. Dat leek mij de oplossing van het probleem. Volgens het nieuwe systeem heb ik vervolgens in 2012 een boek uitgegeven, maar het was niets voor mij en ik heb dus dit pad verlaten. In november 2012 heb ik een tweede boek gewoon laten drukken. Het zou naar mijn vaste overtuiging mijn laatste boek zijn. Het lot besliste echter anders. In de loop van 2014 herlas ik een boek van Ignazio Silone. Wederom raakte ik in de ban van deze man. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had ik mij intensief met hem beziggehouden. Het was mijn bedoeling om een boek over hem te schrijven, maar het is er niet van gekomen. Wat ik toen nagelaten heb, besloot ik nu alsnog te doen.

Mijn grootste probleem was het vinden van een goede uitgever oude stijl. Op grond van mijn vroegere ervaringen had ik er weinig vertrouwen in, maar ik had nu eenmaal A gezegd (het boek was klaar) dus moest ik ook B zeggen. Tijdens het speurwerk op het internet ontbrak bij mij het goede gevoel, totdat plotseling mijn oog viel op ‘Schrijverspunt’. Ik had er nog nooit van gehoord, maar al lezende kwam ik tot de conclusie dat ik op de plek was waar ik wilde zijn: een niet te grote, efficiënte en betrokken uitgeverij bij wie zowel ‘de eigen beheerders’ als de ‘conservatieven’ aan hun trekken kunnen komen. Een zeer goede website waarop ik aanvankelijk mijn draai niet kon vinden, maar aan de hand van mijn voortreffelijke mentrix c.q. redactrice lukte het uiteindelijk. Wat mij het meest aanspreekt is een redactieraad waarvan ieder lid een of meer auteurs onder zijn/haar hoede neemt. Hij/zij is aanspreekpunt, verbindingpunt en eindredacteur en zo hoort het naar mijn mening ook. Ik ben niet in een Luilekkerland terechtgekomen. Dat kan ook niet, omdat de verschillen met vroeger te groot zijn. Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen, uiteraard naar mijn mening.

Ben Esser, auteur van 'Op zoek naar Ignazio Silone'
Ben Esser
Auteur
  • 1
  • 2