Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Wel of geen hond?

Het is al heel wat jaartjes geleden dat we onze hond in lieten slapen. Hij was oud, het lijfje was op en wilde niet meer. De laatste paar weken van zijn leven moesten we hem naar het uitlaatterreintje dragen, want zelf lopen kon hij niet meer.

We kregen hem als pup en vijftien jaar lang hebben wij hem bij ons mogen houden. O, wat hielden we van ons beestje. Het was onze eerste en direct onze laatste huisdier. Nooit meer, dachten we, nadat we de laatste gang naar de dierenarts gemaakt hadden. Tot op de dag van vandaag emotioneert het me als ik aan die dag denk. Voor het eerst in weken liep hij op z’n eigen pootjes mee. Hij huppelde zelfs, als was het een jonge hond. ‘Het lijkt wel alsof hij weet wat er komen gaat’, zei manlief tegen mij. We voelden allebei dat het waar was. Onze lieve, trouwe viervoeter liep opgelucht en uitermate vrolijk z’n dood tegemoet.

We zijn dol op beesten, maar behoefte aan een eigen huisdier hebben we nooit meer gevoeld. Ook niet toen we een aantal jaren de binnenkat van vrienden te logeren kregen als zij op vakantie gingen. Hoe heerlijk het ook was om zo’n speels, levend bolletje wol in huis te hebben, we werden er niet door verleid. Opluchting overheerste zelfs als ze haar kwamen halen, want eindelijk konden we weer ramen en deuren openzetten zonder ons verschrikt af te vragen waar ze was.

Zoals het bekende spreekwoord luidt, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Dus toen de overburen vorig jaar een paar dagen weggingen en de hond niet meekon, hebben we direct aangeboden dienst te doen als uitlaatservice. Hetzelfde aanbod hebben we gedaan bij onze naaste buren. Toen zij onverwacht een dag weg moesten en ons vroegen of wij op hun hond wilde passen, hebben wij dan ook gretig ja gezegd. Het ging meer om het uitlaten, maar als we wilden konden we de hond  ook in huis nemen. Daar keken we van op, want kon dat wel? We willen graag oppassen, maar op een onrustige hond zitten we niet te wachten.
Om het uit te proberen haalde buurman Cooper naar ons (mini-Cooper als pup – zijn grap, niet de mijne) en warempel, het jonge beestje had binnen een paar minuten z’n draai gevonden en had totaal geen moeite met een vreemde omgeving.

Op de oppasdag zelf hadden we er letterlijk geen kind aan. Manlief was die dag thuis en samen hebben we ervan genoten een hond in huis te hebben en ermee het bos in te gaan.
Toen we ’s avonds weer met z’n tweeën waren, vroegen we ons heel voorzichtig af of het misschien dan toch leuk zou zijn weer een huisdier te hebben. Zeker tien seconden lang twijfelden we allebei zeer hevig. ‘De kans is nog altijd zeer groot dat de hond eerder dood gaat dan wij’, zei manlief toen. Daarop keken we mekaar aan.
Nee, doe toch maar niet.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 206

Graag je mening

Dit artikel is passend (tzt NIET verwijderen) - 6 stemmen
60

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer