Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Surprise

Soms vliegen de verrassingen je zomaar om de oren.

            Belanden op de longlist van een schrijfwedstrijd is een bijzondere ervaring. Blij en trots was ik, een combinatie waar ik wel pap van lust. Voor mij had de nominatie een gouden randje want het genre van de wedstrijd was er een waar ik qua schrijven geen ervaring mee had. Maar de opdracht voor het verhaal daagde me uit en hield me bezig, zodat ik toch besloot tot deelname.

Na enkele weken schrijven was ik tevreden over het verhaal maar met een twijfel over of het binnen het genre paste. Tijd voor de hulptroepen: een proeflezer. Een goede vriend van me is daartoe altijd bereid. Nu wil het geval dat hij erg houdt van luisterboeken. Dus in een dolle bui bedacht ik mijn verhaal eens in te spreken. Een voordeel daarvan is, is dat je dingetjes die niet lekker lopen er dan direct uit pikt.

Nou, het is wel een aparte ervaring wanneer je jezelf vervolgens terug hoort. Althans, dat vond ik. Bij vlagen lachwekkend maar met de ondertoon van een monotone grafrede, zoiets. In ieder geval heb ik de proeflezer maar gewoon het word-bestand gemaild.

En daarna dus ingezonden met alvast een mooi resultaat.

De volgende verrassing was een nieuwe baan. En ook hier is er enigszins sprake van een nieuw genre. Eerder werkte ik als woonbegeleider in een 24-uurs instelling, maar nu ben ik begonnen als activiteitenbegeleider. Ik vind het wel prettig om af en toe een verfrissende uitdaging aan te gaan. Er valt dan weer zoveel te leren.

Dat is eigenlijk net zo als met het schrijven buiten je comfortabele zone. Er valt altijd wel iets van het nieuwe te combineren met wat je al kent. Zodat je uit een groter vat kan tappen. En dat zou weer kunnen leiden tot het ontwikkelen van iets dat je ‘je eigen stijl’ noemt.

Tjonge, waar verrassingen allemaal niet toe kunnen leiden…
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 513

Graag je mening

Dit artikel is passend (tzt NIET verwijderen) - 2 stemmen
00

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer