Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Overpeinzing

Enige tijd geleden berichtte ik over het behalen van de longlist van een schrijfwedstrijd. Na een paar weken tandenknarsend wachten kwam daar het verlossende woord en ja hoor: ik heb de shortlist gehaald. Wat in dit geval inhoudt dat mijn verhaal, samen met de inzendingen van de andere shortlisters, als boek wordt uitgegeven. En, het is bijna onvoorstelbaar, dit is dan mijn derde publicatie dit jaar. Naast mijn debuutnovelle en een plek in een andere bundel.

            Maar wat zegt dat nu eigenlijk over mijn schrijfaspiraties? vroeg ik mij, in een onbewaakt ogenblik van relativering ten aanzien van de trots en het genoegen dat ik voelde, af.

Tja. Je kunt er in zien wat je graag zou willen zien, beantwoordde ik mijn gedachte. Dat is wel zo gemakkelijk.

Je bedoelt: gewoon maar denken dat ik kan schrijven?

Bijvoorbeeld.

Klinkt goed, maar …

Valse bescheidenheid is niet nodig wanneer je met jezelf praat. Of is het een kwestie van te weinig vertrouwen in je eigen kunnen?

Nou, als ik het in mijn eigen woorden zou mogen zeggen?

Ga je gang!

Dat zou ik zeggen: het begin is er.

Tjonge …

Ach, je kent me toch. Maar even zonder gekheid: zou ik zonder die publicaties stoppen met schrijven?

Dat dunkt me niet. Maar het is een fijne kers op de taart.

En dat is het!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 496
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer