Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Nog één keer

  • Nog één keer terug kijken naar afgelopen jaar. Op de kortste dag van het jaar kijk ik weemoedig om mij heen. Want ja, nu begint de winter. Maar ik wil uitkijken naar de lente.
    De lente met haar licht en zon. De dagen gaan weer lengen vanaf nu. Terwijl die lange hete zomer nog maar net achter de rug is. Mijn bloembollen zitten al in de grond. Ik heb sla gezaaid in de kas en raapsteeltjes. Een bijna vergeten groente, maar zo lekker in de stamppot.
  • Ik word van de korte, koude en natte dagen eigenlijk altijd chagrijnig. Mijn grote mooie tuin ligt er somber bij. Mijn paard staat met druipende manen mij aan te kijken met een blik waar je ogenblikkelijk een gironummer bij zou zetten. Heb je die tegenwoordig nog?
    Mijn achterbuurvrouw knoopt haar jas extra hoog dicht en rilt. Ik geef haar een kerstkaart want ook die zijn zeldzaam geworden. Zo jammer. Een geschreven woord op een kaart zegt zoveel meer dan een “appje”.
  • Goed. Ik had u al verteld dat ik weemoedig was. Het is niet erg, het hoort erbij, het is de natuur. Oude dingen afsluiten en nieuwe dingen opstarten. Bijna alle planten in de tuin doen het, ze sterven af of laten hun blad vallen en beginnen opnieuw.
  • Ik wens u zo vlak voor kerst en de start van het nieuwe jaar veel warmte toe en een goed begin.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 242
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer