Loading...
Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Mijn eerste keer

Een boekpresentatie met aansluitend een schrijversdiner; niet eerder maakte ik dat mee. En omdat er ook een verhaal van mij in de desbetreffende bundel staat besloot ik op de uitnodiging in te gaan. Om het feest compleet te maken meldde ik me aan als spreker. De bedoeling was dat je iets uit eigen werk voorlas, anders dan het verhaal in de bundel.

            Omdat ik in Groningen woon en de presentatie in Voorburg was boekte ik een hotel daar in de buurt, want om nog dezelfde dag terug te rijden zag ik niet zitten en aangezien er voldoende te bekijken valt in dat deel van het land gooide ik er ook nog een vrije maandag tegenaan. De presentatie startte op zondagmiddag.            De zaal was gevuld met zo’n vijftig á zestig mensen en mij viel de eer ten deel als eerste te mogen spreken. Na een korte introductie door de ceremoniemeester nam ik plaats achter de microfoon en worstelde me zonder al te veel woordstruikelingen door het eerste hoofdstuk van mijn novelle, die begin dit jaar is gepubliceerd. Na mij volgden een vijftal andere sprekers, onder wie de uitgever van de bundel. De tijd tot aan het diner werd gebruikt om kennis te maken met andere schrijvers, recensenten en juryleden. Er moest ook een aantal exemplaren van de bundel gesigneerd worden en dat deed ik met plezier. Het was leuk om de verschillende verhalen van schrijvers te horen over hoe ze tot deelname aan de wedstrijd waren gekomen. En interessant om te horen hoe de diverse juryleden tot een oordeel waren gekomen. Een dergelijke wedstrijd jureren is nog een heel proces, er waren ruim honderd inzendingen waarvan er ten slotte zesentwintig in de bundel een plaats kregen.            Ik vond het een aangename middag, om met zoveel gelijkgestemden – als het om schrijven gaat – te ontmoeten. En met een tevreden gevoel ging ik na het diner naar het hotel.             Helaas zijn de meeste, zo niet alle, musea en andere bezienswaardigheden op maandag gesloten, zelfs in de Randstad. Er restte slechts een vogelpark, maar omdat het koud en nat was ben ik op tijd weer terug naar Groningen gereden.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 387

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.