Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Het zou je paps maar wezen

Oeps, he did it again. President Trump hield weer één van zijn beruchte en veelbesproken toespraken. Zo’n oen als dat hij is, kon hij het niet laten om zichzelf weer eens in de spotlights te zetten. Uiteraard ook deze keer in de negatieve zin van het woord. Hij ging even wat landen af om ze eens netjes te bedanken en creëerde spontaan een nieuwe. Nambia! Nadat ik was bijgekomen van het lachen, kon ik alleen nog maar plaatsvervangende schaamte voelen. Het zou je kind, je man of nog erger, je grote rolmodel en vader, maar zijn. Ik zou mij werkelijk doodschamen en vroeg als kind een scheiding aan, want dat schijnt tegenwoordig ook al te kunnen. Ik wist zeker dat het op Twitter en Facebook weer helemaal los zou gaan. Mensen kunnen het gewoon niet laten om hem belachelijk te maken.

Maar goed, Nambia, de arme sloeber heeft ongetwijfeld geprobeerd om Namibië uit te spreken. Wel verschrikkelijk moeilijk natuurlijk om al die landen uit elkaar te houden, maar hij gaf in ieder geval een mooie swing aan Gambia, Zambia en Namibië. Het zal hem toch zeker wel iets doen of er in ieder geval wakker van liggen, zou je denken, wanneer de hele wereld weer eens over hem heen valt. Zou hij daar nou op aangesproken worden? Bijvoorbeeld door iemand die toch al werk en levensmoe is? Ik vraag het mij regelmatig af, wanneer ik weer eens met een verhoogde bloeddruk en plaatsvervangend schaamrood op mijn kaken, zijn kletsverhalen aan zit te horen. Maar ja, niemand zal het aandurven of bereid zijn om zijn baan op het spel te zetten. Misschien hebben ze het simpelweg wel opgegeven en zich erin berust dat deze man niet te redden is. Werkelijk, compleet stuurloos. Als kind zijnde moet je daar toch met je vader over praten? Hem beschermen tegen zichzelf of behoeden voor nog meer antipathie en de veelvoudige blunders. Ik zou daar echt wakker van liggen als ik zo’n vader had en hem daar ook zeer zeker op aanspreken. Dat is beter dan met lede ogen toezien hoe je vader door heel de wereld uitgekotst wordt.Ik heb het oprecht te doen met zijn directe familie en ik ben in ieder geval heel blij dat ik niet zo’n rare paps heb. Ik heb er één waar ik mijn hele leven al tegenop kijk en erg trots op ben. Mijn aller, allereerste grote liefde. Daarom kan ik ook uit de grond van mijn hart en met een gevoel van opluchting zeggen, bedankt paps, gewoon omdat je bent wie je bent…en misschien toch ook wel een beetje, omdat je niet zo’n clownachtige look en de daarbij behorende streken hebt.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 565

Graag je mening

Dit artikel is passend (tzt NIET verwijderen) - 3 stemmen
30

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer