Terugblik

In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anekdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.

Terugblik

Het zal je kind maar wezen

Vorige week rond deze tijd deelde ik op Facebook een bericht van een meisje dat vermist werd: ze was uit school niet thuisgekomen en het was inmiddels een dag later. Familie in dikke paniek.

Dat delen van zo’n bericht doe ik meestal als ik het voorbij zie komen, want het zal je kind maar zijn.

Negen van de tien keer lees je een dag later dat ze weer heelhuids terecht is, terug van een dagje weglopen in een puberbui. Waarschijnlijk heeft ze ondertussen beloofd dat ze het nooit meer zal doen en appt ze vanuit haar kamertje, languit op bed en met haar hoofd op een Justin Bieber-kussentje, haar Besties dat ze achteraf ook wel vet geschrokken is.

Maar een enkele keer lees je dat ze niet thuiskwam, en geen sorry pap en mam meer kon zeggen, en dat ze dood gevonden werd. Drijvend in een sloot, of open en bloot langs de kant van de weg. Begraven onder een laag zand, of weggesleept en verstopt in de struiken. Misbruikt en met een gehavend lijf. Teruggevonden door een argeloze wandelaar of een meute speurhonden. Het zal je kind maar zijn.

Dan doemt het beeld op van een volwassen vent, die zich uitgaf voor een spetter van zestien en op een kinderlijk makkelijke manier een afspraakje regelde, zich vergreep aan een meisje en op zijn manier de rotzooi opruimde.

Maar wat als de volwassen viespeuk een jongetje van veertien blijkt te zijn en echt een spetter is?

Dat zal je kind maar wezen. Dat zal je kind maar zijn.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 635

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer