Terugblik is een rubriek waarbij een beperkt aantal leden/schrijvers periodiek een terugblik geven op de afgelopen periode. Dat kan door een column, een blog, een persoonlijke ervaring, een analyse, een anekdote, etc. Als er maar een relatie is met de voorafgaande periode. Kortom vrijheid voor de schrijver!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Jeetje, wat is er de afgelopen maanden veel gebeurd in de wereld. Al die forces of nature, het houdt maar niet op, de ene ramp na de andere. Maar, wees gerust, volgens een bepaald clownachtig figuur, die Stephen King graag in zijn film zou hebben, bestaat klimaatverandering niet. ‘There’s nooooh such thing as climate change, hoor je het ‘m zeggen? It’s aaaaaall bullshit and a veeeeery expencive Chinese hoaaaaax.’ Huh!?

Hiermee kom ik op de kern van mijn verhaal, over wat mij toch het meeste intrigeert en irriteert.
De twee allergrootste, (I quote, geestelijk gestoorden) forces of nature. De president van The USofA Trump en die andere, niet minder gestoorde, uit Noord-Korea, Kim Jung-un. Bij allebei trekken spontaan mijn tenen krom, zodra ik die koppen zie. Bij Trump, is het iets erger omdat hij er ook eens bij praat. Ik geloof niet dat ik die uit Noord-Korea ooit een woord heb horen zeggen. Maar goed Trump, alias Pipo de clown, sprak weer stevige woorden.
Totale vernietiging, tot as vergaan, raketman, een suïcidale missie….bladiebladiebla.
Het kwam allemaal uit zijn enge mond, samen met dat irritante handje, wat onophoudelijk het oké teken aangeeft. Voor de slechtziende onder ons, brengt hij zijn hand daarbij ook steeds mee naar voren.
Alsof hij met een dartpijl een bulls-eye wil gooien.

Dan Kim Jung-un, alias de tuimelaar, ziet dit alles met een vorsende blik en armen over elkaar geslagen, aan. Zoals een groot en daadkrachtig leider, betaamt. Deze man is net zo’n poppetje wat niet om te gooien is en, wanneer je het een duw geeft, na een hoop gewiebel weer op zijn plek terugkomt.
Ook hij uitte krachtige taal, hel en verdoemenis, geestelijk gestoorde, dementerende ouwe zak, jullie willen oorlog…je kent dat wel. Hij laat alleen wel het woord voor zich voeren, anders doet hij zijn daadkrachtige en zwijgzame imago geen eer aan. Schiet ondertussen hier en daar een raketje af en de provocatie is weer compleet.
Maar goed, voorlopig zitten we er mooi mee. Twee van die nono’s, die op een kleuterschoolniveau, aan het bekvechten zijn over wie de grootste leuter heeft. Aan de ene kant een roepende en krijsende clown, over wat hij allemaal wel niet kan en zal gaan doen, en aan de andere kant die zwijgzame tuimelaar, die daaropvolgend woord bij daad voegt en er gewoon een paar het luchtruim in knalt. Mochten we nu niet met z’n allen naar de klote gaan door die Chinese Hoax, is de kans heel groot, dat het alsnog opgelost wordt door een clown en een tuimelaar.

PS, wordt vervolgd…eerst nog snel even een tripje naar Nambia. Ik hoorde dat de Covfefe daar zo voortreffelijk smaakt, deze tijd van het jaar.

Pin It

Terugblik

Kwaliteit: 93.92% - 30 stemmen
Leesbaarheid: 94.34% - 27 stemmen

Totaal

Geef aub je beoordeling. Dat is mogelijk door op het gewenste aantal sterren te klikken. Rechts zie je de totaalscore.

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018