Terugblik is een rubriek waarbij een beperkt aantal leden/schrijvers periodiek een terugblik geven op de afgelopen periode. Dat kan door een column, een blog, een persoonlijke ervaring, een analyse, een anekdote, etc. Als er maar een relatie is met de voorafgaande periode. Kortom vrijheid voor de schrijver!

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Je mag niemand op zijn uiterlijk beoordelen, is mij ooit geleerd, maar sommige mensen maken het je wat dat betreft wel heel erg moeilijk. Een blik op die gluiperige kop van VVD-voorzitter en sjacheraar Henry Keizer en je kan niet voorkomen dat kwalificaties als “graaier”, “vuilak” en “onbetrouwbaar sujet” in een normaal werkend brein ontpoppen. Je brein zou nog gelijk hebben ook: Henry Keizer maakt zijn uiterlijk meer dan waar.

De man die integriteit op de agenda van de VVD zette en naar aanleiding hiervan ooit in een interview zonder blikken of blozen beweerde dat “een beetje integer” niet bestaat, heeft voortvarend aangetoond dat “een beetje corrupt” ook niet bestaat. Vroeg of laat ga je all-in.

Henry adviseerde zichzelf om van hemzelf een bedrijf te kopen voor een veel lagere prijs dan dat het waard was. Een goed advies, want na wat gesjoemel met cijfers was hij voor een schamele dertigduizend euro mede-eigenaar van een bedrijf dat miljoenen waard was. Chapeau, Henry.

Blijkbaar is hij uit het goede VVD-hout gesneden, want niet veel later was plofhoofd voorzitter van de grootste politieke partij van Nederland. Inmiddels heeft waakhond Pieter Lakeman hem in het vizier en die laat doorgaans niet los tot het mikpunt van zijn gram met een bebloede kop de hoek in is getrapt, waar hij thuis hoort. Henry’s eigen integriteitscommissie breekt zich het hoofd over hoe ze deze puinhoop moeten gaan spinnen voor de buitenwereld.

Dat andere enfant terrible aan de overkant van de plas, dat zich met graaien, manipuleren en schimmige deals heeft verrijkt en uiteindelijk met een hoop bluf naar de top van de “democratie” heeft gewerkt, houdt de gemoederen ook aardig bezig. Zijn laatste stunt - per ongeluk lekken van topgeheime informatie aan de Russen – laat zelfs de engste hardliners van de Republikeinen in verbijstering achter. Beurzen donderen in elkaar en partijgenoten vragen zich publiekelijk af hoe ze dat ongeleide projectiel onder controle moeten krijgen. Het woord “impeachment” valt steeds vaker. Elke week wordt er een ziektebeeld aan zijn imposante verzameling toegevoegd.

Slechts een handvol mensen probeert krampachtig vooral zichzelf te overtuigen dat Trump het ondanks alles goed doet. De Nederlandse afvaardiging van die hoogst optimistische totaalmalloten hebben zich op het weblog GeenStijl teruggetrokken, om daar wat nukkig elkaar gerust te stellen en vrouwen te objectiveren. Reden voor zo’n honderddertig boze blanke vrouwen om een boze brief te schrijven aan de adverteerders op die site, die door twee grote kranten breed uitgemeten werd.

Dames, toch. Luistert. Op een of andere manier hebben jullie het voor elkaar gespeeld een maatschappij met een normen en waardenstelsel te installeren, waarin het huwelijk centraal staat en monogamie de norm is geworden. Dit staat haaks op de (genetisch ingebakken!) behoefte van de man. Jullie hebben gewonnen. Is het dan nooit genoeg? Moet het laatste toevluchtsoord, onze virtuele mancave, nu ook op de schop? Gunnen jullie ons dan helemaal niks?

Laat de Neanderthaler die in elke man huist lekker uitrazen op hun eigen stek van het internet. Beetje stoer doen op kleedkamerniveau en fantaseren over wie we allemaal willen doen en hoe: laat ons toch. Het is een uitlaatklep en ’s avonds zijn we heus wel lief voor vrouw, kinderen en huisdieren.

Dat testosteron moet er uit. Hier past een meewarig “Ach, gossie, kijk die jongetjes toch eens stoer doen”, in plaats van een schelle aanklacht.
Pin It

Terugblik

Kwaliteit: 90% - 1 stemmen
Leesbaarheid: 70% - 1 stemmen

Totaal

Geef aub je beoordeling. Dat is mogelijk door op het gewenste aantal sterren te klikken. Rechts zie je de totaalscore.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018