In deze rubriek geven een selecte groep schrijvers een persoonlijke terugblik over de voorafgaande periode. Daarvoor zijn in principe geen beperkingen dus dat is mogelijk als column, anecdote, analyse, etc. Kortom vrijheid voor de schrijver.
Nooit heb ik ook maar de minste verwachting gekoesterd, dat een gedicht van mij uitgegeven zou worden, zelfs niet gewenst of gehoopt. Ik deed gewoon afgelopen januari mee aan één van de wedstrijden en zond mijn werk in. Klaar. Tenslotte kwamen gedichten van mij, die ik zelf best de moeite waard vond, ook niet in aanmerking bij andere wedstrijden, dus waarom nu wel?

Ergens begin april was de bekendmaking van de winnende inzendingen gepland. Ik las online wie de winnaars waren en sloeg er verder geen acht op. Ik stond er toch niet tussen. Des te groter was de verrassing toen iemand mij er op attent maakte, dat er een bundel zou uitkomen met een selectie van de beste  inzendingen. Ik wist van niets. Ik ben wat dat betreft een oen en zeker niet de vlotste. Als er bepaalde activiteiten zijn kom ik er vaak laat achter; soms zelfs te laat om nog in te schrijven of juist af te zeggen. Tot mijn stomme verbazing bleek ook mijn naam met mijn gedicht online te zijn in een elektronische uitgave. Ook mijn gedicht zou dus in de nog te drukken bundel worden opgenomen  samen met andere deelnemende verhalen en gedichten. Het deed me wel even iets dit te weten.

Het wachten was op de gedrukte uitgave zelf. Eerst moest er nog  een passende mooie voorkant worden uitgezocht. Dus nog even geduld. Ik wachtte een week, twee weken, een maand en langer.  Nu ben ik erg geduldig van aard, maar zelfs mij duurde dit te lang. Ik begon te twijfelen aan de echtheid van de situatie en had er geen vertrouwen meer in. Echt ik weer. Typisch iets voor mij (en al die anderen dan, maar daar denk je op zo’n moment niet aan) om me warm te laten maken voor een publicatie die niet gepubliceerd wordt. Die gedachte zette een fikse domper op mijn stemming. Tot ik het van me af zette en er helemaal niet meer aan dacht en uiteindelijk op 14 juni onverwacht verrast werd met een pakje van de betreffende uitgeverij.
Eindelijk dan toch! Ik was ontzettend nieuwsgierig hoe het boekje er uit zou zien en hoe het gedicht in gedrukte vorm over zou komen.In mijn handen hield ik een smaakvolle stralende uitgave. Ik bekeek het, keurde het en zocht daarna naar mijn gedicht. Was dat zo lang? Twee en een halve bladzijden? Niet te bevatten.

Beste mensen, ik kan jullie vertellen, dat het werkelijk iets met je doet om je eigen naam boven je eigen werk te zien. Het was een geweldig gevoel.  Het besef, dat je ergens in een bundeltje staat te midden van andere deelnemers, goed genoeg bevonden voor publicatie. Een echte gedrukt boekwerkje, dat je in de hand kunt nemen, door kunt bladeren en in een boekenkast of op de boekenplank kunt zetten. Een boekje dat te koop is en kunt versturen aan familie en vrienden als een visitekaartje. 

Wat is er nu echter dan een boek van papier. We mogen dan in een online-tijd met e-books, e-magazines. e-newspapers etcetera, maar als er geen internetverbinding is of de elektriciteit uitvalt dan kun je het papieren boek tenminste nog lezen bij het licht van een leeslamp, zaklantaarn of kaars. En anders kun je altijd nog buiten overdag lezen. Licht genoeg.

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Graag je mening

Dit artikel is passend in deze rubriek - 2 stemmen
20
Dit artikel handhaven (tzt NIET verwijderen)? - 2 stemmen
20
%

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. HELP ONS MET KIEZEN. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt.Je kunt ook een reactie geven.

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating Star BlankRating Star Blank
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/