Voor schrijvers, door schrijvers

Talentvolle schrijver 2020

Talentvolle schrijver 2019
Klik hieronder op een van de tabs voor meer informatie.
 • Informatie

  Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

  Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is echter een verschil te ontdekken in de kwaliteit. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

  Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar gaan we een stapje verder in.

  Wij zijn van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

  We hopen dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan onze schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. Daarom gaan we op zoek naar de talentvolle schrijver van 2020.

 • Verkiezing

  Hoe bepalen we wie de talentvolle schrijver is?

  Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver 2020 dient een lid van Schrijverspunt aan bepaalde voorwaarden te voldoen zoals aangegeven bij 'jezelf nomineren'.

  De verkiezing:
  Bezoekers en leden van Schrijverspunt kunnen op de reguliere wijze (de sterren) een waardering geven voor elke gepubliceerde inzending voor een schrijfactiviteit. Toegekende waarderingen voor het werk van een schrijver die aan de nominatievoorwaarden voldoet, gebruiken we automatisch voor het berekenen van de gemiddelde score voor die schrijver.

  Daarnaast krijgen leden die zelf deelnemen aan een schrijfactiviteit automatisch de gelegenheid, na het toevoegen van een nieuwe inzending, om extra sterren te geven aan een schrijver die voldoet aan de nominatievoorwaarden.

  Bij de bepaling van de status voor talentvol schrijver 2020 berekenen we de gemiddelde score over alle gepubliceerde inzendingen van een bepaalde schrijver die voldoet aan de nominatievoorwaarden en de tot en met 15 december 2020 (24.00 uur) aan hem/haar toegekende extra punten.

 • Jezelf nomineren?

  Misschien ook gekozen worden als talentvolle schrijver?

  Door in te loggen kun je gratis meedoen aan alle schrijfactiviteiten. Door mee te doen aan een schrijfactiviteit kunnen andere leden en bezoekers, bij publicatie, jouw schrijfwerk bewonderen, waarderen en van commentaar voorzien en maak je, daarnaast, dus kans op de titel van talentvol schrijver 2020. Eerdere winnaars van de verkiezing voor talentvolle schrijver zijn uitgesloten voor deze verkiezing.

  Nominatievoorwaarden:
  Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver 2020 dient een lid van Schrijverspunt in het kalenderjaar 2020, voor 16 december, minimaal 8 inzendingen te publiceren in de rubriek Schrijfactiviteiten. Bij die publicaties dient sprake te zijn van een verspreiding over minimaal 3 verschillende schrijfactiviteiten (dus bv publicaties in 55 woorden, poëzie en schrijfopdracht). Inzendingen voor schrijfactiviteit 'Quote' tellen niet mee in de voorwaarden. Voldoe je aan deze voorwaarden dan maak je kans op de titel van talentvolle schrijver 2020.

  En de winnaar?

  De uiteindelijke winnaar mag zich om te beginnen natuurlijk beroepen op het feit dat hij/zij door de leden en bezoekers van Schrijverspunt is gekozen tot de talentvolle schrijver van 2020. Een duidelijk teken van waardering en erkenning voor zijn/haar schrijfwerk. Van Schrijverspunt ontvangt hij/zij een boekenbon ter waarde van € 75 euro, vrij te besteden in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Daarnaast bieden we de winnaar, desgewenst, de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies (o.a twee quickscans) en bij behalen van het beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden.

 • Winnaars

  • Lieven Vandekerckhove talentvolle schrijver 2019

Meedoen is nog mogelijk:
Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Tot op heden uitgebrachte waarderingen die meetellen voor deze titel:

9404

Dit artikel delen?

Leden die (bijna) voldoen aan de voorwaarden voor nominatie

Als een schrijver aan beide voorwaarden voldoet is hier een 3 te zien bij de naam.

  Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver 2020 dient een lid van Schrijverspunt:
 1. In het jaar 2020 minimaal 8 inzendingen te publiceren als Schrijfactiviteit (m.u.v. quotes) en...
 2. Bij die publicaties dient sprake te zijn van een verspreiding over minimaal 3 verschillende soorten schrijfactiviteiten (dus bv publicaties in 55 woorden, poëzie en schrijfopdracht)