© Talentvolle schrijver

Aantal uitgebrachte waarderingen :
4834
Klik hier voor Informatie over deze wedstrijd.

Talentvolle schrijver 2022

Op Schrijverspunt zijn bij de schrijfactiviteiten duizenden columns, verhalen, gedichten, sprookjes, blogs, etc te vinden van de leden van Schrijverspunt. 

talentvol2020Kijkend naar al die ontvangen en gepubliceerde inzendingen is echter een verschil te ontdekken in de kwaliteit. Dat blijkt ook vaak uit de door leden aangegeven waardering en bijvoorbeeld het aantal hits. Neemt niet weg dat vrijwel elk artikel lezenswaardig is.

Meedoen aan schrijfactiviteiten is dan ook, naast de persoonlijke uitdaging, een mooie manier om je visitekaartje af te geven als schrijver. Je kunt laten zien wat je kunt en lezers kunnen dat ervaren. Daar gaan we een stapje verder in.

Wij zijn van mening, na het lezen van al die schrijfactiviteiten, dat schrijvers werk laten zien waaruit blijkt dat ze ook echt wat in hun mars hebben. De teksten zijn logisch, doordacht en weten iets over te dragen. Daar is meer over te zeggen maar het zal duidelijk zijn dat bepaalde schrijvers in positieve zin de aandacht weten te trekken. Een volgend verhaal of gedicht van die schrijver wil je ook wel graag lezen. Dat noemen we talent!

We hopen dat iedereen met plezier blijft schrijven en meedoet aan onze schrijfactiviteiten maar er zijn ook schrijvers die we verdenken als talentvol en die we eens extra in de spotlight willen zetten. Als waardering voor al het schrijfwerk en wellicht als stimulans voor een verdere stap als schrijver. Voor andere schrijvers een motivatie om vooral te blijven schrijven. Daarom gaan we elk jaar  op zoek naar de talentvolle schrijver.

Hoe bepalen we wie de talentvolle schrijver is?

Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver in een jaar dienen kandidaten voor de titel van Talentvolle schrijver aan de nominatievoorwaarden te voldoen.

De verkiezing:
Bezoekers en leden van Schrijverspunt kunnen een waardering geven voor elke in het lopende jaar gepubliceerde inzending voor een schrijfactiviteit. Toegekende waarderingen voor het werk van een schrijver die aan de nominatievoorwaarden voldoet, gebruiken we automatisch voor het berekenen van de gemiddelde score voor die schrijver. Alleen de waarderingen voor de inzendingen van het actuele jaar ( tot en met 15 december (24.00 uur)) tellen mee.
 De uitslag is bindend. Er kan niet over worden gecorrespondeerd. Door inzending stemmen de deelnemers in met dit reglement.

 • Misschien ook gekozen worden als talentvolle schrijver?

  Door in te loggen kun je gratis meedoen aan alle schrijfactiviteiten. Door mee te doen aan een schrijfactiviteit kunnen andere leden en bezoekers, bij publicatie, jouw schrijfwerk bewonderen, waarderen en van commentaar voorzien en maak je, daarnaast, dus kans op de titel van talentvol schrijver. Eerdere winnaars van de verkiezing voor talentvolle schrijver zijn uitgesloten voor deze verkiezing.

  Nominatievoorwaarden:
  Om in aanmerking te komen voor nominatie als talentvol schrijver dient een lid van Schrijverspunt in het actuele kalenderjaar, voor 16 december, minimaal 10 inzendingen te publiceren in de rubriek Schrijfactiviteiten (bij voorkeur in verschillende rubrieken). Voldoe je aan deze voorwaarden dan maak je kans op de titel van talentvolle schrijver.

  En de winnaar?

  De uiteindelijke winnaar mag zich om te beginnen natuurlijk beroepen op het feit dat hij/zij door de leden en bezoekers van Schrijverspunt is gekozen tot de talentvolle schrijver. Een duidelijk teken van waardering en erkenning voor zijn/haar schrijfwerk. Van Schrijverspunt ontvangt hij/zij een boekenpakket en een gratis pluslidmaatschap voor een jaar. Daarnaast bieden we de winnaar, desgewenst, de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies (o.a twee quickscans) en bij behalen van het beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden.

Eerdere winnaars:

Verkiezing tot Talentvolle Schrijver is slechts eenmaal mogelijk.

 • Elka Le Mair talentvolle schrijver 2021

 • Lieven Vandekerckhove talentvolle schrijver 2019

 • Nicole Schilder talentvolle schrijver 2020

 
We maken in januari de uitslag bekend in onze nieuwsrubriek!

Kijk ook eens bij literaire prijzen!

 

 • Hits: 5834
 • Home
 • Talentvolle schrijvers

Leden die al voldoen aan de nominatievoorwaarden Talentvolle schrijver 2022

Namen en aantal gepubliceerde inzendingen in alfabetische volgorde

A Waegeman18
Aimé Sensibilé36
Annemarie Steenbergen25
Arjan Zuidervliet34
Asko De vries robles39
Bennie Sieverink14
César Noordewier75
Connie van Vuuren30
Cory Craft14
dagboek nachtmens14
Danny Vandenberk27
Eelco Visser17
Eggerik Dockx119
Elka Le Mair24
Elle Hart28
elsbeth boom14
Eric Deprez65
Erik van der Velden53
Ewald Hagedorn70
frits niemans20
Gustaaf van camp28
Han Maas44
Hans Van Battel53
Helena Mattheyssens71
Herscho Duds85
Ineke Dijkhuis159
Ingrid Bruggink25
Ingrid Karsten57
Jan sammels11
Jeer Newjeer17
Jo Thaleia36
Jolien Henriet16
Kees van Damme12
Lars Tanesy61
Leonardo Landgraaf13
Lien Busschaert12
Lieven Vandekerckhove22
Linda Tiemens15
Louisa Weijenbergh46
Maartje de V.23
Machteld Berkelmans31
Maryse Van Hal49
Monetta Boersma23
Nancy vd Ruit11
Peter de Jong53
Pinky Fitzgerald22
Robert Beernink71
Samuel van den Brink28
Stientje Van de walle13
Sylvia Dreves46
Sylvia Schalken37
Trees Middelkoop38
W.J. (Hans) Villerius35
*Dit overzicht is actueel!

Redactie