SCHRIJFACTIVITEIT: SUGGESTIE SCHRIJFACTIVITEIT

Tip voor een nieuwe schrijfactiviteit?
Op schrijverspunt zijn de nodige schrijfactiviteiten te vinden die je kunt lezen of waar je zelf aan mee kunt doen. Regelmatig voegen we nieuwe schrijfactiviteiten toe, meestal n.a.v. een verzoek van een van de leden. Heb je een goed idee voor een nieuwe schrijfactiviteit of zag je graag een bestaande schrijfactiviteit wat aangepast dan kun je dat hier melden. Door je suggestie in te zenden kunnen andere leden reageren. Afhankelijk van de reacties op jouw suggestie neemt de redactie dan jouw suggestie in uitvoering. Je kunt zelf natuurlijk ook reageren op suggesties van anderen. Voor schrijvers door schrijvers.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verplicht beoordelen

Publicatie: | Herscho Duds
Dit is niet zozeer een schrijfactiviteit maar een suggestie. Het hindert en verbaast mij hoeveel mensen iets insturen en dan wachten op (goede) beoordelingen maar zelf niet de moeite nemen om de inzending van iemand anders te waarderen. Dit veroorzaakt 'jeuk' en dan ga je denken, nou dan beoordeel ik jou ook niet.
 
Ik stel voor dat met alle nieuwe website ontwikkelingen ook wordt toegevoegd dat een inzending alleen wordt geplaatst als de auteur gelijktijdig met die inzending minstens 2-3 andere recente werken in die rubriek beoordeelt. Dit kan zo geprogrammeerd worden dat dit automatisch een voorwaarde wordt, en als de inzender al een trouwe beoordeler van recente bijdragen was/is dan kan een 'bypass' ingevoegd worden.
 
Ik ben nieuwsgierig hoe jullie hier over denken.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
interessante insteek. en leuk om over na te denken. ben ik het met je eens? denk het niet. maar ik zat bij jouw stuk toch 'ja', 'oh ja, inderdaad' en bij de reacties ook ... wie weet, erover nadenken is in ieder geval nooit weg
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Moet ik toch waarderen om een reactie te geven. Ik begrijp je punt denk ik, Maar ik schrijf doodgraag maar lezen helemaal niet. En beoordelen vind ik o zo moeilijk. De bal spelen zonder de man te raken. Komt daarbij jij vegetarisch ik serveer vlees. Een zweem concurrentie en de geleverde inspanningen maken het rijtje af. Dus vraagt zoveel tijd.
Weinigen houden zich ook aan de voorwaarden die de site vooropgesteld heeft .dat wel zou al helpen.
En dan die sterren .,,laat die maar weg. Graag gelezen is voldoende. Ik vind die lile variant hier niet thuis horen. Bedankt voor jouw gedurfde aanzet Herscho
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 30.08.22
  Bedankt voor de feedback Eggerik. Je brengt een interessant perspectief. Het zal allemaal wel zo blijven zoals het is.
  • Eggerik 06.09.22
   Dankjewel. Bij de wedstrijden zou ik anders werken. Iedereen kan 1x 5,4,3,2,1 sterren geven en dit pas na afsluiting van de wedstrijd . Enkel de eindstand wordt getoond .
26.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb ook al eens gedacht aan dit idee. Veel schrijvers werken lang aan een werk om uiteindelijk maar één of zelfs geen reacties te krijgen. Waarderingen verplichten zou (in mijn mening) beide kanten helpen. Momenteel ben ik een vrij onervaren schrijver. Ik ken niet veel technieken of aandachtspunten, maar door kritisch naar andere hun teksten te kijken, vallen me soms kleine dingen op. Hierdoor ga ik in mijn eigen teksten letten op bepaalde puntjes en zal ikzelf uiteindelijk ook betere commentaren kunnen schrijven. We leren uit elkaar, ook als je onervaren bent, maar toch een commentaar schrijft. Iedereen kan op z'n minste proberen te beschrijven wat die bij een tekst voelt, of er bv schrijffouten instaan of bepaalde zinnen moeilijk te lezen zijn omdat ze raar geformuleerd zijn. Alleen al met die drie kleine dingen kunnen we veel uit elkaar leren. Ervaren moet je dus niet zijn om een commentaar te kunnen geven en uiteindelijk wordt je ook nog eens beter in het maken van commentaar. Ik vind dit dus een goed idee, maar zou vooral iedereen gewoon stimuleren om uit zichzelf een commentaar te schrijven. 😉
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 30.08.22
  Ja, met je eens. Bedankt voor de feedback. Wij schijnen echter de vocale minderheid te vormen. Ik hoop dat jouw laatste zin bewaarheid wordt.
24.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik ben een groentje hier, maar durf toch te zeggen: neen. We moeten al zoveel. Het is hier verademend vertoeven omdat het vrijblijvend is. Laat je creativiteit en eigen stem niet afhangen van virtuele sterren.
Show more
3 van de 3 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 24.08.22
  Jo, ik had gereageerd maar dat is blijkbaar niet blijven hangen. Bedankt voor je reactie, duidelijke taal. Welkom bij SP!

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.