Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Erotiek

Moet toch kunnen anno 2022
Geen groffe porno, maar zachte
erotiek, kan je ook een wedstrijd
van maken overginds, het is maar
een suggestie, voor wie het leuk
vindt tenminste.
© Esther G op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Kan een interessant schrijfonderwerp zijn, maar geldt als een bijzonder moeilijke discipline binnen de literatuur. Al te snel vervalt men in het gebruik van platte en ordinaire taal.
Om overal maar een wedstrijd aan te verbinden, ben ik geen voorstander van.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Samuel van den Brink 24.10.22
  Ja, eens. De uitdaging zit vooral in het niet plat en ordinair schrijven. Maar ja, wat is plat? En wat ordinair?
  • Esther G 24.10.22
   @Samuelvandenbrink nee, doe ik wel als ik daar zin in heb ga ik niet hier demonstreren
  • Samuel van den Brink 24.10.22
   @Esther G Doe eens een voorbeeld van wat jij bedoelt, Esther. Misschien inspireert het anderen.
  • Esther G 24.10.22
   @Ewald Goed dat is jouw mening Ik heb het niet over de grove taal van Wolkers en Cremer maar meer romantische verhalen met een vleugje erotiek, als het maar niet vrouw of man onvriendelijk of beledigend wordt, en wel of geen wedstrijd het is maar een suggestie, Ewald een idee.
  • Ewald Hagedorn 24.10.22
   Zie mijn uitgebreide, nieuwe reactie aan Esther.
  • Ewald Hagedorn 24.10.22
   @Esther G Anno nu? Al in de jaren 60 schreven Jan Cremer en Jan Wolkers erotische verhalen en wanneer denk je dat Markies De Sade leefde?
   Wat is grove taal? De een vind een drieletterwoord grof, de ander niet...
   Het gaat meer om de literaire kwaliteiten die bepalen of iets alleen maar een ordinair, platvloers verhaaltje is, of meer te bieden heeft. Met alle respect, Esther, de schrijvers met werkelijk literair talent op SP kun je met groot gemak op anderhalve hand tellen.
   Er is hier al een jaarlijkse 55w-wedstrijd, iedere zomer een korteverhalenwedstrijd, twee keer per jaar een poëzie-battle, een Sinterklaasgedichtenwedstrijd en een uitverkiezing tot Talentvolle schrijver voor het jaar. Vast en zeker interessant voor mensen die ook dol zijn op slagzin-wedstrijden. Nog een wedstrijd erbij en ik ben hier voorgoed weg. Om misverstanden te voorkomen: in het Nederlands taalgebied worden jaarlijks tientallen schrijfwedstrijden georganiseerd (proza en poëzie). Daar heb ik geen enkel bezwaar tegen; sterker nog, daar doe ik ook soms aan mee. SP is echter een schrijfsite, dat amateurschrijvers een podium biedt hun werk publiek te maken. Liever dan veel wedstrijden, zou ik hier veel meer ruimte voor discussie zien, waar iedereen van kan leren.
  • Ewald Hagedorn 24.10.22
   Plat en ordinair zijn subjectieve begrippen. Zie verder mijn volgende, uitgebreide reactie aan Esther.
  • Esther G 24.10.22
   Ben ik het niet mee eens. De regels moeten gewoon duidelijk gesteld worden geen grove taal, je kunt het ook zien als een uitdaging, ja een wedstrijd, waarom niet, er zullen gerust wel mensen zijn die dit als een uitdaging zien, ja het is een beetje een beladen onderwerp maar wat ik al zei, anno nu...