Sprookjes

Sprookjes op Schrijverspunt

  • Sprookjes op Schrijverspunt

    Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen. Tegenwoordig zijn "sprookjes" kinderverhalen met levenslessen.
    De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze rubriek bieden we de mogelijkheid om verzonnen sprookjes te lezen of toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil.

  • Wil je ook een sprookje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten. 
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Roodkapseltje

Dat je voor cosmetische ingrepen het best bij Duitse artsen terecht kon, dat wist Elly ook. Wat een geluk dat de beroemdste plastisch-chirurg overal in Nederland filialen geopend had! Een lang bestaande wens kon nu in vervulling gaan.

Elly keek nog maar met weinig genoegen in de spiegel. De dunne lippen had ze altijd al maar met die frons tussen haar wenkbrauwen zag ze er echt als een haaibaai uit. En dat terwijl ze zo lief van karakter was! De drang om er iets aan ’te laten doen’ werd steeds sterker.

Toen Elly op het grote parkeerterrein uit haar Smart stapte, trof de lokatie haar wel als wat vreemd, maar goed. Het ging om de kwaliteit van de behandeling, niet om de ligging van de kliniek. Aan het eind van het grote magazijn (wat was het hier druk!) vond ze de ingang. Voor ze het wist lag ze op de behandelstoel (die Duitsers wisten van aanpakken!) en deed Herr Doktor een eerste greep in de instrumenten.

’Dies ist das Ideal für die Lippen, Fraülein,’ sprak de witgejaste chirurg. ‘Ein richtiges Naturprodukt. Pur!’
Elly schrok van de grote spuit maar zag er tot haar geruststelling inderdaad in grote letters ’Pur’ op staan. Ze sloot haar ogen.

Een paar uur later was ze klaar. Terwijl ze naar haar auto liep voelde ze de fillers al hard worden. Geweldig, dacht ze en keek bewonderend naar het visitekaartje dat ze meegekregen had. ’Doktor Hornbach’ stond erop. ’Unser Kur ist Pur!’

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 205
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten