Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Sprookjes

  Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen. Tegenwoordig zijn "sprookjes" kinderverhalen met levenslessen.
  De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze rubriek bieden we de mogelijkheid om verzonnen sprookjes te lezen of toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil.

 • Meedoen?

  Wil je ook een sprookje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten. 
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Sprookje

Jouw sprookje hier toevoegen?

Het prachtige sprookjesboek

Er was eens een prachtig sprookjesboek. Zoals je je graag een sprookjesboek voorstellen zou, met een mooie kaft, hardcover en bovenal groots en dik. Met sierlijke gouden letters en prachtige illustraties. Je zou het meteen herkennen tussen alle andere boeken, waar het ook zou staan. Zo'n boek dus.

Jouw eigen naam zou op de eerste bladzijde prijken. Niet geschreven met een pen of potlood, maar met een echte stempel, zoals je dat bij alle andere boeken hebt gedaan die van jou zijn. Ex-libris zou er op het stempel staan, tevens voorzien van je eigen naam. Voor de volledigheid zou je de datum van de aankoop er nog bij kunnen vermelden. Het zou tussen alle andere boeken een bijzondere plek hebben, bij de heldhaftige verhalen die je altijd zijn bij gebleven. Arendsoog, De graaf van Monte Cristo, de negerhut van Oom Tom, Pinkeltje, Harry Potter, en andere tijdloze titels, het zou er zomaar tussen kunnen staan.

Het boek was niet alleen prachtig om te zien, het was sowieso een boek wat iedereen wilde hebben. Zodra jij een verhaal in het boek gelezen had veranderde het je belevingswereld. Prachtige dromen waren het resultaat. Een gelukzalig gevoel zoals je alleen met een dergelijk verhaal krijgen kon. Indien jij het boek in bezit had waren er altijd mensen die het graag van jou wilden lenen. Een boek met goede recensies van journalisten met naam en faam. Collega schrijvers die zich verbaasden over de kwaliteit van het boek, origineel, eigentijds en toch toegankelijk.

Op een dag, niemand weet precies wanneer of hoe laat, pakte het kind het boek. Een regenachtige dag was het. Een slaapkamer zoals er zo vele zijn. Gelegen op de grond met wat kussens tegen de verwarming aan, met een deken opgetrokken tot aan zijn nek. De bureaulamp vlak bij zijn hoofd. Hij begon te lezen. Er stonden sierlijke letters afgedrukt in het boek maar er was iets helemaal mis. De letters vormden geen echte woorden meer. De woorden stonden achter elkaar maar vormden geen zinnen en er was ook geen verhaal. Wat ooit het prachtige boek was, wat iedereen zou willen hebben was verdwenen. Het boek was gewoon waardeloos papier geworden. Teksten zonder inhoud. Het kind vroeg zich af wat hij met het boek zou gaan doen. Toen hij allemaal aan zijn moeder vertelde, vroeg zij of hij de toverspreuk had uitgesproken om het boek te kunnen lezen. Wat was de toverspreuk? 

Dit artikel delen?
 • Hits: 89
(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# Het prachtige sprookjesboekLuc Verschuren 15-03-2020 20:28
Dank voor je reactie Trees. Zodra er een sprookjesboek komt, zal ik je inseinen, je verhaal zal er zeker in passen. Grt
# RE: Het prachtige sprookjesboekTrees Middelkoop 15-03-2020 20:22
Ik zou het al een sprookje vinden als mijn verhaal in zo'n boek zou voorkomen
Dat het dan weer verdwijnt geeft mij een teleurstelling. Weg sprookje
Leuk verhaal Rop

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal