De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Je boek te koop in alle boekenwinkels
Voor € 7.50 per maand
Voor schrijvers door schrijvers
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Meedoen voor leden is gratis!
Sprookjes schrijfwedstrijd

meedoen

Inzenden van een sprookje is mogelijk van 1-8-2018 t/m 15-10-2018 (24.00 uur).

Er was eens een prinses die later koningin zou worden. Natuurlijk kon je niet alleen als koningin een land besturen, je had een koning nodig. Daar wrong ook de schoen. De prinses,die Alinda heette wilde wel trouwen met een mooie en knappe jongeman die later koning kon worden, maar ze was erg kritisch.

Alle vriendinnen van de prinses hadden al een knappe en leuke man. Het was Alinda's wens om een man te krijgen die zo mooi, zo knap en zo slim was dat al haar vriendinnen jaloers op haar zouden zijn.

Natuurlijk wisten haar vader en moeder dat niet en zo kon het gebeuren dat de koning op een dag aan Alinda vroeg wanneer ze ging trouwen.

De dag dat ze koningin zou worden kwam snel dichterbij en ze had nog niemand aan haar zijde.

'Ik wil een prins die de knapste, mooiste en slimste van het land is, 'zei Alinda tegen haar vader.'Alleen dan ga ik trouwen. '

De koning krabde zijn achterhoofd en dacht lang na. Natuurlijk gunde hij zijn dochter een leuke en knappe man maar echt voor het oprapen waren die ook niet.

Uiteindelijk besloot hij een feest te organiseren op het kasteel en alle knappe mannen uit het hele land uit te nodigen.

Door het hele land deed het verhaal de ronde dat de prinses een prins zocht en iedere man besloot een gokje te wagen. Je wist het maar nooit, stel je voor dat de prinses haar koninklijke oog op jou liet vallen. Daar kon je mee thuis komen.

Op de avond van het feest stond er zo'n lange rij mannen voor het kasteel dat er verkeersregelaars moesten komen om alles in goede banen te leiden.

De koning en koningin glunderden want tussen al die duizenden mannen kon het niet anders of de goeie moest er tussen zitten.

Maar hoe later het werd, hoe slechter ook het humeur van de koning. Honderden knappe jonge mannen verlieten via de zijdeur teleurgesteld het paleis tot dat er uiteindelijk niemand meer was.

Wanhopig ging de koning naar Alinda.'Hoe kan het nu dat tussen al die mannen jouw droomprins er niet tussen zat? '

Alinda zuchtte en sloeg haar ogen op.'Papa, ik wil een man die met kop en schouders boven de mannen van mijn vriendinnen uitsteekt.'

Kwaad liep de koning weg. Het feest had hem een hoop geld gekost en hij was er niets mee opgeschoten.

Terug op zijn troon verscheen er opeens een klein vrouwtje in een oude mantel en kapotte schoenen voor hem.

'Wat wilt u, 'vroeg de koning boos.'Het komt nu niet goed uit. '

'Ik kan u helpen een goede man te vinden voor uw dochter. '

'Oh. '

Hij boog zich naar voren en luisterde naar het vrouwtje. Ze hield een flesje omhoog en zei.'Uw dochter moet niet afgaan op het uiterlijk maar op het innerlijk van een nieuwe prins. Hij moet goed zijn voor uw dochter en voor het volk. Doe de inhoud van dit flesje in haar eten en alles zal goed komen. Alinda zal een man vinden die knap van binnen is en een goed karakter heeft. Maar het werkt maar 24 uur.'

Ze stak een vinger op.

'Zorg er ervoor dat ze trouwt binnen die 24 uur, want als het is uitgewerkt ziet ze hem zoals hij echt is. '

Dankbaar nam de koning het flesje en de volgende dag gaf hij de kok opdracht de druppels in het eten van Alinda te doen.

Na het eten kondigde Alinda aan zelf het land in te gaan om te zoeken naar een nieuwe prins.

Op het land was Joris aan het werk. Hij was de enige zoon van een hardwerkend boeren echtpaar. Hij was niet knap en ook niet echt intelligent maar hij had zijn hart op de goede plaats en hij hield van zijn vader en moeder.

Alinda reed op haar paard langs de akker waar hij aan het werk was en viel bijna van haar paard af. Daar zag ze een man die precies voldeed aan haar verwachtingen.

Opgetogen ging ze terug naar het kasteel en stelde Joris voor aan haar vader en moeder en haar vriendinnen die niet wisten hoe ze het hadden.

Gelijk liet haar vader alles in gereedheid brengen voor het huwelijk en diezelfde dag trouwden ze en was er een groot feest in het kasteel.

Moe maar gelukkig gingen Joris en Alinda na het feest naar hun slaapkamer en vielen

in slaap.

Midden in de nacht deed Alinda het licht aan...

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star Blank
 
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018