Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Schrijftips nodig?
In het menu zijn de nodige te vinden
Meedoen voor leden is gratis!
Sprookjes schrijfwedstrijd

Inzenden van een sprookje is mogelijk van 1-8-2018 t/m 15-10-2018 (24.00 uur).

 

 Er was eens…

…Nog niet zo lang geleden, in een land hier ver vandaan, een groot bos, en dat bos stond vol grote bomen.  Sommige van die bomen waren al heel oud.  Misschien wel zo oud als de wereld.  En in dat grote bos, in een verborgen vallei die geen mens kon vinden, lag Kabouterdorp.  In Kabouterdorp leefden wel honderd kabouters.  Elke kabouter had zijn eigen huisje.  En elke kabouter had wel één ding waar hij erg goed in was. 

Zo had je bijvoorbeeld Kabouter Koek.  Die was erg goed in koekjes bakken.  Kabouter Koek bakte koekjes voor het hele Kabouterdorp.  En dan had je Kabouter Mets.  Die was erg goed in muurtjes metsen.  Kabouter Mets had alle muren van alle huisjes in Kabouterdorp gemetst.  En zo had elke kabouter in Kabouterdorp zijn eigen ding waar hij erg goed in was. 

Alle kabouters in Kabouterdorp werkten goed samen, iedereen was tevreden.  Iedereen behalve Kabouter Niets.  Kabouter Niets was namelijk erg goed in… niets.  Dat vond Kabouter Niets maar niks.  Het was namelijk niet leuk om niets erg goed te kunnen.  Elke andere kabouter in Kabouterdorp was wel erg goed in iets, behalve Kabouter Niets.

Zo kwam het dat Kabouter Niets op een dag besloot om naar de Oude Heks op de Heuvel te gaan om te vragen of zij iets voor hem kon doen.  Het was een lange wandeling naar het huisje van de Oude Heks op de Heuvel dus Kabouter Niets nam een rode doek met witte bollen en legde die open op zijn keukentafel. 

Eerst bakte Kabouter Niets een brood en sneed dat in dikke stukken.  Dan nam Kabouter Niets een grote kan verse melk en karnde die tot boter om op het brood te smeren.  Daarna bakte Kabouter Niets lekkere koekjes met rozijnen en stukjes chocolade om aan de Heks te geven.  Als laatste stopte Kabouter Niets er een lekker flesje bier bij dat hij zelf had gebrouwen van bosbessen.  De Oude Heks op de Heuvel lustte namelijk graag een flesje bier bij haar koekjes.  Dat wist elke kabouter in Kabouterdorp. 

Kabouter Niets plaatste netjes het brood met boter, de koekjes en het bier op de rode doek met witte bollen, vouwde de vier punten samen en legde er een knoop in, stak zijn lange stok erdoor, legde de stok met zijn gevulde knapzak op zijn schouder en ging op weg.  Kabouter Niets was ook niet erg goed in stappen zoals Kabouter Stap.  Na een tijdje werd hij moe.  Hij ging zitten en maakte een vuurtje.  Op het pad naar de Oude Heks op de Heuvel had Kabouter Niets kastanjes gevonden, die roosterde hij boven het vuurtje.  Een konijntje en een eekhoorn kwamen naast hem zitten.

‘Willen jullie een stukje?’  vroeg Kabouter Niets aan het konijntje en de eekhoorn.  Kabouter Niets pelde de warme kastanjes, blies erop tot ze afgekoeld waren, sneed ze in stukjes met zijn mes en voerde de stukjes aan zijn kleine vriendjes.  Na het eten rolde Kabouter Niets zich op in een bolletje bij het vuur om te slapen.  Het werd al donker en als het donker is slapen Kabouters.  Het konijntje en de eekhoorn kwamen dicht tegen Kabouter Niets aanliggen.  Zo bleef hij lekker warm tijdens de koude nacht.

De volgende dag stapte Kabouter Niets rustig verder naar het huisje van de Oude Heks op de Heuvel.  Onderweg kwam hij een vogeltje tegen dat uit het nest gevallen was.  Kabouter Niets stak het vogeltje in zijn broekzak, klom in de boom en plaatste het vogeltje veilig terug in het nest. 

Wat verderop kwam hij aan een beekje.  De brug over het beekje was stuk zag hij.  Kabouter Niets nam wat stukken hout en touw en repareerde de brug.   Na een tijdje kwam hij aan bij het huisje van de Heks op de Heuvel.  Die had hem zien aankomen en stond hem blij op te wachten. 

‘Wat ben ik blij jou te zien Kaboutertje.  De brug was stuk en ik raakte niet in het dorp.  Ik heb zo’n honger.’  Kabouter Niets opende zijn knapzak en gaf al het lekkers aan de Heks.  Tijdens het eten legde hij het doel van zijn bezoek uit aan de Heks.  Die moest hard lachen.

 

‘Kaboutertje toch!’ zei de Heks.  ‘Jouw probleem is niet dat je niets erg goed kan.’  Kabouter Niets begreep er niets van.  ‘Jouw probleem is je naam,’ legde de Heks uit.  ‘Vanaf nu heet jij Kabouter Alles.  Want jij bent een Kabouter die alles kan.’

En zo kreeg Kabouter Alles zijn naam.

 

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018
https://www.lekkerboek.nl/