Meedoen is gratis, maar alleen mogelijk voor ingelogde leden!
Sprookjes
Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen. Via de orale traditie kregen zij de moraliserende verhalen mee. Tegenwoordig zijn "sprookjes" kinderverhalen met levenslessen.

De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze rubriek bieden we de mogelijkheid om zelf verzonnen sprookjes toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil. De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten. We nodigen je uit om ook een zelfbedacht sprookje toe te voegen.
 1. Meedoen?
 2. Publicatie
Publicatievoorwaarden:
 • We stellen een inzending erg op prijs. Door inzending van een artikel (verhaal, gedicht, etc.) stem je in met deze publicatievoorwaarden.
 • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn.
 • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
 • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender.Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
 • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen, tenzij deze zelf de eigenaar is van het respectievelijke recht van de betreffende tekst of afbeeldingen.
 • Het is andere partijen dan de redactie niet toegestaan bijdragen op Schrijverspunt te kopiëren, te bewerken of te publiceren zonder toestemming van de inzender of van de redactie.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals e-mailadressen en/of telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
 • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de  actuele privacyregels.

Sprookjes

03, juli, 201893

De omgekeerde wereld

in Sprookjesby Lucia Bartels
Een op het oog gewone dag ‘Jasmijntje, ben je wakker? Wakker worden Princes! Jasmijn… opstaan! Jasmijn… Mandarijn. Ben je al wakker schatje?’ ‘Jahaa. Het licht doet zeer aan mijn ogen. Licht uit! Ik ben nog moe mama! Heel even nog.’ ‘Oké 5 minuutjes nog dan, anders zijn we overal te laat mee, we moeten nog wassen, aankleden, eten en dan naar…Lees meer...
01, juni, 201841

De koning knielt

in Sprookjesby Roel Verdonschot
In de middeleeuwen leefde er in een ver en mooi land een oude koning. Hij bezat een vredelievend…Lees meer...
20, mrt, 20181081

DE THEEPOT EN HET KOPJE

in Sprookjesby Ben Midland
In de porseleinkast van een arm naaistertje woonde lang geleden eens een brave theepot.De theepot…Lees meer...
20, mrt, 20181251

DE PASPOP EN DE BROEKENPERS

in Sprookjesby Ben Midland
In de etalage van een arm kleermakertje woonde eens een mooie paspop.Het was geen houten, gemaakt…Lees meer...
Bezoek de Vragenrubriek
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018