SF & Fantasy

SCHRIJFACTIVITEIT: SF & FANTASY

Science fiction en Fantasy vallen beide onder een speculatief fictiegenre waarin veel elementen, personages en instellingen worden gecreëerd uit verbeeldingskracht en speculatie in plaats van uit de realiteit en het dagelijks leven. Er is echter een duidelijk verschil tussen science fiction en fantasy. Science fiction is gebaseerd op wetenschap en technologie en geeft daarom scenario's weer die op een dag waar zouden kunnen zijn. Fantasie daarentegen heeft betrekking op veel bovennatuurlijke elementen en vindt plaats in een wereld die niet bestaat en nooit kan bestaan.
Bij een SF of Fantasyverhaal geven we de voorkeur aan een zelfstandig leesbaar verhaal van maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

3500

Publicatie: | Jan sammels

 

“Goedemiddag, heb je wat te doen?” ”Nee, waarom?” “Zullen we naar de dierentuin gaan?  Ikheb gehoord dat AK14 erin is geslaagd een leeuw te maken van organisch materiaal. Hij loopt en brult echt. Ik wil dat wel eens zien.”

“Zijn verblijf ziet er mooi uit, maar veel leven zit er niet in, hij slaapt als een roos. Wat zit hier?” “Brioco’s, wat een prachtige kleurencombinaties hebben ze daarop aan gebracht.” “Zo dat is niet mis, hun batterij gaat meer dan een jaar mee, lees ik hier, bijzonder hoor. Wat zit er in het volgende hok?” “Mensen, grappige entourage hebben ze voor hen gemaakt. Ik lees hier dat het de laatsten zijn, die zijn gevonden in de buurt van Patagonië. Er wordt een fokprogramma opgezet om de soort te behouden.” “Nou, voor mij hoeft het niet, ik heb wel eens een paar van die oude boeken gelezen, daar wordt je niet vrolijk van.” “Wat zou je ervan zeggen als we een scheutje energie gaan halen?” “Goed idee, dan zien we daarna de rest wel.”

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Juist omdat niet alles verklaard wordt, kan je als lezer zelf nadenken en ontdekken.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik snap niet waar de titel op slaat. Die komt niet terug in het verhaal. Ik heb geen idee wie er spreekt (waarschijnlijk een robot, maar die blijft op deze manier wel heel onpersoonlijk). Er zijn geen motieven, er is geen echte verhaallijn, geen spanningsopbouw. Dus ik mis nogal wat in dit verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 13.05.22
    Titelverklaring: 3500 jaar na een voor de wereld rampzalige gebeurtenis vindt dit gesprek plaats tussen twee niet-mensen. Dat verklaart deels, waarom je veel mist. Voor de rest ligt het aan de schrijver.
    • Maaike Vissers 13.05.22
      Dank je wel, Hans, dat klinkt logisch. Dan blijf ik het nog steeds geen leuk verhaal vinden, maar is de titel in elk geval opgelost!
23.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
😄
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.