Ingrid Bruggink

Het volk van Ra.

© Ingrid Bruggink op 02.05.2021.

Kokhalzend ren ik weg uit de schuur waar Tibbe me mee naar toe genomen had. Eenmaal buiten houden mijn benen het niet meer. Ik val op mijn knieën en spuug mijn maaginhoud in het hoge gras, Het blijft maar komen, mijn maag is leeg maar het braken lijkt maar niet te stoppen. Ik tril over mijn hele lichaam. Voetstappen achter me. Met een ruk draai ik me om. Direct alert. Mijn training van jaren terug heeft zijn vruchten afgeworpen. Tibbe staat voor me, een flesje water in zijn hand.

‘Hier! Drink op!’
Mijn vroegere coach en vriend reikt me het flesje aan en gaat vervolgens naast me zitten in het gras. Het braaksel doet hem niets. Hij is wel wat meer gewend. Onderzoekend kijkt hij me aan. Ik ril. Het kippenvel staat op mijn armen ondanks dat het bijna 25 graden is en we recht in de zon zitten. Tibbe haalt zijn rugzak van zijn schouders en haalt er een vest uit. Hij klopt op de grond naast hem: ‘Kom, ga zitten. Je zult wel vragen hebben.’ Ik blijf staan waar ik sta. Wat ik zojuist heb gezien. Wat ik zojuist besefte in die schuur. Ik kon het niet geloven. Wilde het niet geloven. Als wat ik had gezien waar zou zijn. Als dat de waarheid was. Mijn hersens weigerde het te geloven. Het was niet mogelijk. Gewoonweg onmogelijk zelfs. Ik schud mijn hoofd. Mijn stembanden weigerden dienst.

Ik had geen vragen. Wilde alleen maar vergeten wat ik had gezien. Ontkennen. Doorgaan met mijn leven. Niet weten. Geen besef hebben van de waarheid. Verder leven in de leugen die het leven op dat moment was. Waar ik relatief gelukkig was. Waar ik eigenlijk een rotsvast vertrouwen in de goedheid van de mens had. Ik schudde nogmaals mijn hoofd. ‘Nee’ , het kwam er wat zwakjes uit, dus ik herhaalde het ‘Nee!’ ditmaal hard en resoluut.

‘Wat je me hebt laten zien, zijn leugens. Het kan niet waar zijn. Het mag niet waar zijn. Ik wandel hier vandaan en ga verder met mijn leven. Dit bestaat niet. Punt!’
Ik draai me om en begin langzaam richting mijn auto te lopen. Tibbe in stilte, met het waterflesje nog in zijn hand, achterlatend.
Ik tel mijn passen. Een oude truc om mijn zenuwen te bedwingen en mijn hartslag weer tot rust te laten komen. Ik ben bij vijftien als ik Tibbe achter me hoor vragen: ‘Heb je gisteren het nieuws gezien? Ons prachtig vaccinatieprogramma? Wereldleiders alom die elkaar de hand schudden? Heb je het gezien? Het werelddiner met Poetin, Biden, Xi Jinping, Macron, en noem ze allemaal maar op.
Allen tezamen, één beleid. Dat verbaasd je niet? Als je het wil geloven dan zal ik je niet kunnen overtuigen. De tijd staat mij dat niet toe. Ik moet nu handelen. Samen met alle anderen die weten. We zijn met velen. We hebben een kans. Vecht met ons mee. Help me? Help jezelf’.

Ik tel door, zestien, zeventien, achttien. Maar mijn voeten staan stil. Ik krijg ze niet meer in beweging. Negentien, twintig. Het voelt als een kortsluiting in mijn hersens. Ik wil dit niet. Het is gewoon een nachtmerrie. Ik schud mijn hoofd. Nu niet om nee te zeggen maar om de warboel weer in orde te krijgen. Om mijn hersens te laten beseffen dat dit een nachtmerrie is en dat ik wakker moet worden.
Ik sluit mijn ogen. Knijp mezelf in mijn arm, hard. Au! Ik ben wakker. Ik open mijn ogen en verwacht, nee hoop, in mijn bed te liggen. Niets is minder waar. Ik sta in een weiland. Voor me staat die op het oog vervallen schuur. Achter me staat Tibbe.
 
‘Als jij gelijk hebt. Als wat je me hebt laten zien waar is. Dan maken we geen schijn van kans. Heeft vechten dan nog wel nut? Dan is er geen plaats waar we veilig zijn. Als die vaccinaties niet doorgaan sterft de mensheid uit door de diverse coronavarianten. Gaan die vaccinaties wel door. Zijn we wel immuun voor alle huidige en toekomstige variaties maar zijn we allen gechipt en in wezen huisdieren van het volk wat al onze wereldleiders in hun macht heeft. Het volk van zonnegod Ra. Vertrokken van de aarde na verkenning ervan en nu teruggekomen om het weer op te eisen.
Man, je bent gestoord. Dit kan en wil niemand geloven. Waanzin. Laat me even bellen. Het busje komt zo’.

Ik wil verder naar mijn auto lopen als ik naast de oude schuur een vreemde gloed zie verschijnen. De kleur hangt tussen groen en blauw in. Een druppel, een waterdruppel maar dan velen malen groter vormt zich boven de schuur. Tibbe rent naar me toe. Pakt mijn hand en trekt me als een gek met zich mee verder het grasveld op. Als vanzelf ren ik met hem mee. Oude gewoontes roesten niet. Zelfs nu niet. Dieper en dieper rennen we het hoge gras in. Dan duiken we tegen de vlakte. Het is opvallend stil. Geen wind, geen vogels, niets ruist. Het vreemde licht is weg. Tibbe ligt naast me. Voorzichtig kijken we over het gras richting de schuur.
Er is geen schuur. Er zijn zelfs geen auto’s meer. Alleen maar gras en verderop is een bos te zien. Geen kale vlakte waar de schuur stond. Niets wat er ook maar op kon wijzen dat daar ooit iets anders was geweest dan gras en bos.

Ra heeft gesproken. Althans. Het volk van Ra heeft gesproken.
 
 
 
 
Note: Gewoon een eerste poging tot SF. Een genre wat me aanspreekt maar waarin ik me nooit heb verdiept.. Feedback dus meer dan welkom.
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  08.05.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik vond het een heel leuk en spannend verhaal om te lezen. Ik zal er zeker iets mee gaan doen!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  03.05.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Goeie start. Met veel plezier gelezen. Het SF aspect is nog wel wat beperkt.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Bruggink 04.05.21
   Dank je Henk. En ja, Je hebt gelijk met het beperkte van het SF aspect.
   Zal het toch nog eens gaan proberen. Vind dit een leuke uitdaging.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 611
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Eggerik Dockx: Ochtend

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.