Jan sammels

De Toekomst

© Jan sammels op 16.03.2022.

 

“Hank, we moeten om zeven uur naar Cupro en Ellie.”

“Goed, wat moeten we daar doen?”

“Wij niets, maar ze organiseren een muziekavond met iets zeer speciaals. Ze wil niet zeggen wat dat is, maar er zijn nog een stuk of twintig gasten, een mooie gelegenheid om wat meer kennis te maken.”

 

“Lieve vrienden, hartelijk welkom. Vanavond zal Cupro het resultaat laten zien waar hij jaren aan heeft gewerkt. U krijgt klavercimbelmuziek, zoals dat in het jaar 1700 klonk, te horen, maar gespeeld door de heer Bach zelf. Meneer Bach wilde niet op onze vleugel spelen, het is een veel te groot ding, vindt hij, dus ook het klavercimbel is een hologram. Cupro ga je gang.”

 

“Wat fantastisch allemaal Nick, hoe kan dat?”

“Veel verstand en veel geld meid.”

“Ferry wat klinkt dat mooi, zou ik hem aan mogen raken?”

“Niet doen Trees, waarschijnlijk stort het hologram in elkaar en heb jij een flinke brandwond.”

 

“Lieve vrienden, ik hoop dat jullie genoten hebben. In ieder geval waren jullie de eerste mensen op de wereld die dit mochten meemaken. Ik stel voor dat de heren naar de herenkamer gaan, daar is power genoeg en de dames met mij meegaan, ik heb een heerlijke perzikenlikeur gemaakt, die hoognodig geproefd moet worden.”

 

“Hank, zullen we naar huis gaan? Het is over twaalven, maar jij moet rijden, want ik heb een likeurtje op.”

“Dat heb ik nog nooit gedaan Ellie.”

“Geen probleem joh, je moet alleen achter het stuur gaan zitten, op het rode knopje drukken en zeggen: ‘naar huis’. De auto weet en doet alles.”

 

“Dat gaat inderdaad geweldig. Ik zit lekker en hoef niets te doen. Ben benieuwd hoe Cupro verder gaat met zijn project. Of hij verkoopt alles of hij gaat zelf de wereld over met Bach. Slaap je, de auto is gestopt, hij vindt dat we er zijn.”

“Huh, waar zijn we?”

“Daar rechts van je is de fabriek waar ik gemaakt ben.”

“O jee, dat beschouwd hij als jouw huis, maar dat is niet meer de bedoeling. Druk op het knopje, ik geef de opdracht. ‘Groene Pruimenpittenlaan 7’. Dat is dus een extra ritje voordat we in bed liggen.”

 

“Goeiemorgen lieverd, wat een geweldige nacht. Je bent je geld dubbel en dwars waard, jammer dat het geen baby wordt.”

“Als je dat graag wilt, kan dat wel. Met een stroomstootje activeer ik een eicel, maar de baby wordt dan een kloon, dat betekent dat het een kopie wordt van jou met alle eigenschappen van jou. Bedenk ook dat je misschien een nieuwe rage in gang zet, want al die vriendinnen hebben een robotman met alleen een sensitivity-chip, geen a.i.-chip om over de gevolgen na te denken. Die zijn dertig keer zo duur. Trouwens daar weet jij alles van. Dat kan dan uitdraaien dat over drie generaties gevochten wordt om de laatste mannen. Zelfs per decreet worden oude opa’s ingezet om de soort te redden. Er wordt dan veel tijd besteed om kloon-mannen te maken, maar dat levert dan kloon-baby’s op. Ik vraag me af of dat wel allemaal goed gaat. Evenzo, wat gebeurt er met het project van Cupro? Er komt ongetwijfeld een club die probeert die hologram-mannen van vlees en bloed te voorzien. Al die kloon-vrouwen willen dan een Einstein of een Dalai lama. Maar zo’n klus kost al vele tientallen jaren, dus dat zet niet veel zoden aan de dijk. Voordat ze er van allebei tien hebben, duurt het honderden jaren. Bovendien vraag ik mij af hoe een baby eruit ziet van zo’n gevulde hologram-man met een kloon-echtgenote. ZUCHT.”

“Hank, wil je vandaag het gras van de voortuin maaien.”

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  26.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met veel plezier gelezen, maar de opmaak van de tekst kan iets leesvriendelijker.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  20.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel grappig!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 529
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Mason Deaver: Ik wens je het allerbeste

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.