1 post
 • images/deelname/Senryu.jpg
  Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.
  449 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-08-2021

Hits: 120

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Waarschuwing

Aangepast: 12-08-2021
vandaag eet ik brood
 
je moet gezond eten, hoor
 
dus ... broodje gezond! 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.08.21
Feedback:
Inhoudelijk grappig, Ineke, maar wel een kritische noot.
Na het beletselteken moet sowieso een spatie komen.
Mezelf zou ik geen kenner noemen, maar mensen die dat wel zijn, adviseren in een haiku / senryu gewoon hoofdletters en volledige interpunctie te gebruiken. Naar mijn idee komt het dan ook beter uit de verf.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 12.08.21
  Bedankt voor je feedback, Ewald.
  Ik heb voor en na 'dus' een spatie gezet.
  Wat de haiku en de senryu betreft: voordat ik daarmee begon, heb ik op Google gekeken. En daar zag ik dat er soms hoofdletters aan het begin van een zin staan, soms helemaal geen hoofdletters en ook geen leestekens. Kortom, de meningen zijn nogal verdeeld.
  Weet jij een artikel, waarin staat hoe het nu werkelijk hoort te zijn? Dat zou ik graag willen weten.
  • Ineke Dijkhuis 13.08.21
   @Ewald Bedankt, Ewald.
  • Ewald Hagedorn 12.08.21
   Ineke, onlangs las ik dat in Japan met de de 5-7-5 regel soepeltjes wordt omgegaan. In Europa wordt dit nog streng gehanteerd.
   Mijn eerste haiku's en senryu's schreef ik zonder hoofdletters en interpunctie. Later ben ik dit wel gaan doen en ik vond de haiku's en senryu's aan kracht winnen.

   Aan onderstaand artikel heb ik veel gehad, maar het blijft een persoonlijke keuze en een smaakkwestie.
   Voor de volledigheid: ik heb de wijsheid niet in pacht.

   https://www.robinkerkhof.nl/poezie/haiku/haiku-schrijven/
12.08.21
Feedback:
Mooi bedacht. Was het lekker? En morgen dan?
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
450
Lezen?
De klok heit negen...
362
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
352
Lezen?