SCHRIJFACTIVITEIT: SENRYU

Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vreemdelingo

Publicatie: | Herscho Duds

Nederlandse taal

is rijk gespekt toch men bekt

Engels allemaal

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mee eens! Het nederlands is een mooie taal, maar verengelst steeds meer. Ik vind dat erg jammer en het ergert me ook vaak.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Herscho Duds 01.05.22
    Hartelijk dank Ineke. Ja, ik vind Engels ook mooi maar gebruik het zoveel mogelijk alleen in Engels sprekende landen, of als ik de taal van dat land niet machtig ben. Als je het Nederlands niet goed beheerst dan kan ik me voorstellen dat je Engels wilt gebruiken maar voor de meesten is het overbodig in ons land.
30.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een hele mooie. Zo jammer dat dit gebeurt. Ik kan me er zelfs wel eens aan ergeren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Herscho Duds 30.04.22
    Hartelijk dank Connie. Ja, misschien weet je dit al, ik woon in de VS en als ik terug kom naar NL is het soms net of ik nog hier ben. Ik snap dat niet, onze taal is zo mooi.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.