1 post
 • images/deelname/Senryu.jpg
  Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  486 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 17-09-2021

Hits: 94

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ten onder

Aangepast: 17-09-2021
Onherroepelijk
mijn lot, mijn eindbestemming,
de diepzwarte zee.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.09.21
Feedback:
Als een zeemansgraf.
Mooi geschreven, Ewald.
Show more
 • Ewald Hagedorn 20.09.21
  Grappig dat je dat zegt, Louise. 'Zeemansgraf' had ik oorspronkelijk als titel in mijn hoofd.
  • Louise van der Hee 21.09.21
   @Ewald Ja, daar heb je gelijk in. Ik zag meteen dat jouw senryu een diepere laag had, ondanks dat ik allereerst aan een zeemansgraf moest denken. Dank je wel voor de terugkoppeling.
  • Ewald Hagedorn 20.09.21
   @LouisevanderHee Persoonlijk vond ik 'Zeemansgraf' te veel weggeven. Nu kan het bovendien meer betekenissen hebben.
  • Louise van der Hee 20.09.21
   O maar 'ten onder', is een prima titel hoor.
   Misschien nog wel iets beter, want zo zou je bijv. ook nog kunnen denken dat de schrijver niet in een hiernamaals gelooft. Ik kreeg het beeld door van een zeemansgraf en vind deze senryu erg mooi.
20.09.21
Feedback:
Goede metafoor.
Show more
19.09.21
Feedback:
een prachig filosofisch gedicht vind ik dit Ewalt, vier sterren
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Op z'n Zwitsers
633
Lezen?
Sympathique stel
538
Lezen?
Haiku en senryu
530
Lezen?