SCHRIJFACTIVITEIT: SENRYU

Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

239

AANGEPAST:

01 oktober 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
03.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Goed Ewald. Mee eens. In feite, ik heb er eentje klaar liggen met dit onderwerp en ondanks dat deze nu als mosterd na de maaltijd komt, ga ik die toch maar plaatsen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooie senryu! Inspiratie komt bij mij vaak op een onverwacht moment. Ik noteer het en werk het later uit. Ermee puzzelen kan hard werken zijn. Maar wel heel leuk werk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 02.10.21
  Dank je, Connie. Voor iedereen werkt het anders. Een vriend van mij deed afgelopen zomer aan de Korteverhalenwedstrijd van Schrijverspunt mee. Pas na zeven weken kreeg hij een idee en startte hij met schrijven.
01.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Je hebt gelijk, Ewald. Schrijven is keihard werken. Soms lukt het snel, maar meestal zit je te broeden op een zin, die niet lekker loopt. Of een woord, dat het net niet is. En volledig tevreden ben je nooit.
Ja, het is keihard werken!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 01.10.21
  Maar het mooie is, Ineke, je kunt vanuit het niets beginnen, zelfs zonder enig idee vooraf en al schrijvende ontstaat er altijd iets.
  • Ineke Dijkhuis 02.10.21
   Dat klopt! Iets wat je leest of ziet of hoort, een zin of slechts een woord, kan al het begin van een idee zijn. En dan komen er meer woorden...
01.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Inspiratie is licht. Schrijven is zwaar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.