SCHRIJFACTIVITEIT: SENRYU

Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Spotprent (in senryu)

Publicatie: | Annemarie Steenbergen
Leraar duikt onder,
leerling leert hem een les, dat 
zwijgen soms goud is.
 
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik had 'm gemist. Erg actueel en mooi gevangen in woorden. Ik moet nog wat meer leren houden van de Senryu, maar dat zegt niets over jouw werk. Goed gedaan!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 22.11.20
    Lief Elka dat je mijn senryu van de 0 sterren hebt bevrijd. Geintje! Bedankt voor je waardering. Ik moest eerst ook wennen aan haiku’s en senryu’s maar door de beperkte woordkeuze vind het een uitdaging om me eraan te wagen.
16.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Tsja Annemarie, aangezien je hem in Nieuwsklank hebt geplaatst, zal dit wel over het Nederlandse nieuws zijn dat ik niet volg :) Hij lijkt me leuk, maar ik volg hem niet. Toch even geschreven, want ik zie dat je nog van niemand commentaar hebt :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 16.11.20
    Hoi Janneke, ik heb hem ook volledig aangepast. Was zelf niet tevreden. Het gaat over twee incidenten op scholen waarbij docenten moesten onderduiken omdat ze een spotprent hadden hangen in de klas. Ze zijn daardoor bedreigd met de dood.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.