Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Kamer kwaaltjes

in de politiek

rijmt zelden wat dus debat

maakt me poëziek

© Herscho Duds op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dat is een leuke Herscho,
groeten Esther
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Kamerkwaaltjes
zou ik zonder spatie schrijven
en dat het in debat niet rijmt,
laat dat vooral zo blijven!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 19.10.22
  Dank je Ewald. Ja, die opmerking over de kamer kwalen had ik verwacht als je zou reageren, dus ik had dit opgezocht en het bleek mij dat bijv. kamer stoelen toch vaak als twee woorden werden geschreven. Maar dat is dus fout? Jij had ongetwijfeld de dubbelzinnigheid wel door, maar ik ga het toch uitleggen, het rijmen staat hier voor ‘op één lijn zitten’ oftewel ‘eens zijn’.
  • Herscho Duds 19.10.22
   @Ewald OK, bedankt voor jouw uitleg.
  • Ewald Hagedorn 19.10.22
   Herscho, wat de Tweede of Eerste Kamer betreft kennen we de Kamervoorzitter, Kamerleden, Kamervragen, Kamerbode, Kamerdebat, Kamerzetels et cetera. Kamerkwaaltjes lijkt me dus de meest voor de hand liggende schrijfwijze. In het Nederlands geldt in het algemeen: klinkt het als één woord dan is het ook één woord (een enkele uitzondering daargelaten. Het zelfde geldt voor eetkamerstoelen. Het begrip kamer stoelen is me onbekend.
   De andere betekenis van rijmen klopt ook niet helemaal. Iets wat niet met elkaar rijmt dat past niet bij elkaar of is niet kloppend. Met het met elkaar eens zijn heeft het niet zozeer te maken. Voorbeeld: 'Uw opmerking hierover kan ik niet rijmen met wat u hier gisteren over zei.'