1 post
 • images/deelname/Senryu.jpg
  Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.
  449 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-09-2021

Hits: 119

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Infectiegevaar

Aangepast: 05-09-2021
Hopen maar dat die
ziekelijke rijmdwang niet
besmettelijk is.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.09.21
Feedback:
-ligt hier stiekem in een deuk-
vind je rijmen dan niet leuk?
Nog dertien weken tot de sint
Dus bezint eer ge begint
Ik ben daarentegen helemaal niet bang
Ben al lang besmet met ziekelijke rijmdwang
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 07.09.21
  Louisa, ik leg het nog één keer uit: een haiku of senryu is een uit Japan afkomstige poëtische discipline met enkele specifieke kenmerken. Daar is ten eerste de 5-7-5 lettergreepverdeling en verder tracht de schrijver zo poëtisch mogelijk, maar beslist zónder te rijmen, iets aanschouwelijk te maken.
  Maak je wel gebruik van rijm, dan is het geen haiku of senryu en hoort dus niet in deze rubriek. Wil iemand per se een rijmpje schrijven in de 5-7-5-vorm - prima hoor - maar plaats het dan in de rubriek poëzie.
  • Herscho Duds 07.09.21
   @Louisaw Ik ben het daar eigenlijk wel mee eens, heb ik al eens vermeld. Maar, een regel is alleen een regel als er uitzonderingen zijn, toch? Kijk eens naar al die prijs winnende haikus in allerlei media waar de 5-7-5 niet wordt gehanteerd.
  • Ewald Hagedorn 07.09.21
   @Louisaw Dat begreep ik wel, Louisa, ik ken je langer dan vandaag, maar er zijn meer mensen die dit lezen en ik wilde mijn punt nog een keer verduidelijken.
  • Louisa Weijenbergh 07.09.21
   Beste Ewald, ik plaag je gewoon een beetje😜... ik ben zelfs van die regels op de hoogte...
05.09.21
Feedback:
Heel goed gevonden, Ewald!
Het is inderdaad dwang. Maar ik denk, dat het alleen maar besmettelijk is, als je er gevoelig voor bent.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 05.09.21
  Dank je wel, Ineke. Tot op zekere hoogte heb je gelijk, maar er is ook nog zoiets als omgevingsdruk. Als iedereen 'het doet,' wordt je al snel meegezogen. Opgaan in de massa voelt veiliger dan tegen de stroom in zwemmen.
05.09.21
Feedback:
Mooi gevonden. Ik zou daarentegen ‘rijmdwang’ vervangen door ‘rijmangst’
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 05.09.21
  Dan krijgt de inhoud een geheel andere strekking., Herscho, maar dank voor je reactie.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Op z'n Zwitsers
608
Lezen?
Sympathique stel
508
Lezen?
Haiku en senryu
471
Lezen?