We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  07.09.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  -ligt hier stiekem in een deuk-
  vind je rijmen dan niet leuk?
  Nog dertien weken tot de sint
  Dus bezint eer ge begint
  Ik ben daarentegen helemaal niet bang
  Ben al lang besmet met ziekelijke rijmdwang
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 07.09.21
   Louisa, ik leg het nog één keer uit: een haiku of senryu is een uit Japan afkomstige poëtische discipline met enkele specifieke kenmerken. Daar is ten eerste de 5-7-5 lettergreepverdeling en verder tracht de schrijver zo poëtisch mogelijk, maar beslist zónder te rijmen, iets aanschouwelijk te maken.
   Maak je wel gebruik van rijm, dan is het geen haiku of senryu en hoort dus niet in deze rubriek. Wil iemand per se een rijmpje schrijven in de 5-7-5-vorm - prima hoor - maar plaats het dan in de rubriek poëzie.
   • Herscho Duds 07.09.21
    @Louisaw Ik ben het daar eigenlijk wel mee eens, heb ik al eens vermeld. Maar, een regel is alleen een regel als er uitzonderingen zijn, toch? Kijk eens naar al die prijs winnende haikus in allerlei media waar de 5-7-5 niet wordt gehanteerd.
   • Ewald Hagedorn 07.09.21
    @Louisaw Dat begreep ik wel, Louisa, ik ken je langer dan vandaag, maar er zijn meer mensen die dit lezen en ik wilde mijn punt nog een keer verduidelijken.
   • Louisa Weijenbergh 07.09.21
    Beste Ewald, ik plaag je gewoon een beetje?... ik ben zelfs van die regels op de hoogte...
  05.09.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel goed gevonden, Ewald!
  Het is inderdaad dwang. Maar ik denk, dat het alleen maar besmettelijk is, als je er gevoelig voor bent.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 05.09.21
   Dank je wel, Ineke. Tot op zekere hoogte heb je gelijk, maar er is ook nog zoiets als omgevingsdruk. Als iedereen 'het doet,' wordt je al snel meegezogen. Opgaan in de massa voelt veiliger dan tegen de stroom in zwemmen.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 589
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Lidwi de Groot: Dat doet ze anders nooit

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.