SCHRIJFACTIVITEIT: SENRYU

Senryu is een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

In goed Latijn

Publicatie: | Ewald Hagedorn
Een vroege nachtvorst:
undecim urbes febrem
ligt in het verschiet.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dit is eerder Potjeslatijn dan goed Latijn: 'febrem' (accusativus) van regel 2 fungeert hier als onderwerp in de zin en zou daarom febris moeten wezen. Verder vermoed ik, dat undecim urbes anders verbogen had moeten worden: elfstedenkoorts>koorts van de elf steden (genitivus dus). Verder best grappig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 21.09.21
  Natuurlijk is dit Potjeslatijn, beste Hans. De titel moet ook met een dikke knipoog worden gezien. Dank voor je reactie.
  • Ewald Hagedorn 21.09.21
   @HansVillerius Jaar in jaar uit worden we geconfronteerd met Elfstedenkoorts. Ik ben bekend met potjeslatijn, visserslatijn, maar ook met schaatserslatijn. Eén graad vorst en men begint te raaskallen, in welke taal of accent dan ook.
  • W.J. (Hans) Villerius 21.09.21
   Een knipoog? Pardon, die tik zag ik niet aankomen. (Of toch een tic?) Elfstedenkoorts vind ik weliswaar bespottelijk, maar ik associeer ‘m eerder met vierkant Fries dan met gebroken Latijn.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.