We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  20.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Vijf sterren voor je tweede senryu, Herscho!
  En wat je eerste senryu betreft, die heeft in elk geval een interessante discussie opgeleverd!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  18.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  In alle eerlijkheid, Herscho: eigenlijk had ik één ster willen geven, maar dat staat wel heel lullig.
  Taalkundige kritiek: in een haiku (of een senryu) een lidwoord weglaten wordt doorgaans als een zwaktebod gezien (het heelal).
  Met heelal's bedoel je waarschijnlijk heelal is... Tja, om op die manier het aantal lettergrepen te beperken is een wel heel bizarre kunstgreep.
  Je slotzin heeft daarentegen dan weer een lettergreep te weinig.
  Inhoudelijke kritiek: volgens wetenschappers bestaat het heelal uit een miljard maal een miljard sterrenstelsels die elk weer uit miljarden sterren bestaan. Niet bepaald weinig naar me dunkt.
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Herscho Duds 18.05.22
   Ah, welkom terug. ‘Oneindig weinig’ bestaat uit zijn vijf lettergrepen, en het betekent per definitie ook oneindig veel, daar zijn we het dus over eens. Ook, het heelal bestaat uit oneindig veel meer niets dan iets. Wat betreft die lidwoorden, je wordt nog een druk baasje als je daar iedereen hier op wilt aanspreken. Desalniettemin, ik ben blij dat je de moeite hebt genomen. De animo om elkaar commentaar en sterren te geven blijkt af te nemen, op de keper beschouwd.
   • Ewald Hagedorn 19.05.22
    @Herscho Duds Een diepzinnige, Herscho. Als je deze correctie apart, als nieuwe senryu, zou indienen, zou ik deze met vijf sterren waarderen. Nogmaals, gisteren had ik beslist niet de intentie je te beledigen. Mijn ervaring is wel dat schriftelijk contact (e-mail, sms, Whatsapp, internetverkeer) sneller tot misverstanden en irritaties leidt dan mondeling contact. Ik zal mijn best doen op de toon te letten.
   • Herscho Duds 19.05.22
    @Ewald Kijk es naar de correctie. Ik neem kritiek wel ter harte maar vind de toon soms irritant, en dan reageer ik gepikeerd.
   • Herscho Duds 18.05.22
    @Ewald Nou nou. Ik geloof dat ik gelijk begin te krijgen. Die ‘heelal’s’ mag je hebben. Maar een argument als “volgens mij” snijdt geen hout en geeft een maatschappelijk probleem aan. Wat wij vinden is totaal onbelangrijk als er feiten zijn.
   • Ewald Hagedorn 18.05.22
    @Herscho Duds Waar ik fout zat (mijn opmerking over de slotzin), heb ik direct mijn excuus voor aangeboden. Desalniettemin ervaar je mijn kritiek als beledigend. Jammer, maar mijn kritiek blijft verder staan, zeker daar het niet beledigend is bedoeld. Volgens mij is oneindigheid noch eindigheid ooit aangetoond. Wel staat vast dat 'heelal's' taalkundig flauwekul en vooral foeilelijk is.
   • Herscho Duds 18.05.22
    @Ewald Daar heb je gelijk in. Maar er is wel een fijne lijn tussen kritiek en belediging, vooral als je commentaar fout is. Je moet ondertussen ook wel gemerkt hebben dat jouw zgn wetenschappers (Google?) er niets van snappen want als je het in miljarden kunt uitdrukken dan is het niet oneindig. “That’s news to me”
   • Ewald Hagedorn 18.05.22
    Mijn excuses voor de opmerking over je laatste zin; daar heb ik me inderdaad vergist.
    Wat het weglaten van lidwoorden bij haiku en senryu betreft: dat komt veelvuldig voor en stoort me mateloos. Een druk baasje wil ik niet worden, maar van tijd tot tijd eens scherpe kritiek leveren, wil ik wel blijven doen. Ik zie ik het hier veel te weinig gebeuren. Wel is het op Schrijverspunt de gewoonte elkaar, zonder enige kritiek, met complimenten te overladen.
  • Eggerik Dockx 19.05.22
   Is er niet ergens een plaats waar we deze discussie kunnen verder zetten want een aantal opmerkingen verdienen toch aandacht omdat ze algemeen geldend zijn of net niet
   @Herscho bedankt voor de ongewilde aanzet maar je kent hoge bomen… @Ewald bedankt voor het durven benoemen Waarbij ik geen uiting geef of ik die in dit specifieke geval onderschrijf maar aandacht verdienen ze wel
   • Eggerik 19.05.22
    @Eggerik Ik ga in bovenstaande niet alle typfouten corrigeren maar wel 449 is natuurlijk 4.69
   • Eggerik 19.05.22
    @Eggerik Tenslotte is iedereen toch min of meer allergisch aan
    Kritiek en ik eindig dan steeds zoals jij , spijt dat ik het schreef
    Maar waar ik me niet in kan vinden dat wij nu allemaal een googlemap score krijgen waardoor je automatisch gaat opletten dat die niet omlaag gaat (maar je zet een
    Sterren restaurant en een snackbar toch niet in dezelfde categorieën (dit is een grapje))
    4.49 was nog ok maar voor de rest wat mij betreft weg ermee
    Tenslotte kritiek krijg je beter onder 4 ogen dan maakt de redelijkheid van reacties al wat meer kans
   • Eggerik 19.05.22
    @Eggerik Mijn excuses voor de typefouten mijn gevecht met editor functionaliteiten verlies ik steeds
    nu het andere is dat ik dacht inhoudelijke kritiek zoals oneindig of niet wel niet de bedoeling is als ik mij niet vergis maar ook bij sterren geven zou dat dan
    Niet mogen spelen “patat ja wat lekker” 5 sterren
   • Eggerik 19.05.22
    @Ewald @Herscho excuses dan ga ik hier toch even dieper op in
    @Ewald dat lidwoorden weglaten in de benoemde disciplines als zwakt wordt aanschouwd vind ik eigenlijk terecht al las gelijk mijn laatste inzending even na 😉want je ziet het inderdaad erg veel (zeker niet allen hier)
   • Ewald Hagedorn 19.05.22
    Eggerik, op een forumpagina zouden inderdaad taalkundige - en andere - discussies kunnen worden gevoerd. Op een andere schrijfsite, waar ik jarenlang actief ben geweest, was zoiets er wel, maar slechts weinigen maakten daarvan gebruik.
    Wat ik jammer vind is dat het sterrensysteem een soort koehandel is, waarbij over en weer sterren, geheel kritiekloos, worden gegeven. Zelf houd ik wel van pittige kriek (geven en ontvangen). In de praktijk blijkt echter dat veel mensen snel op hun teentjes zijn getrapt en dan heb ik alweer spijt dat ik heb gereageerd.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 270
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Corinne Vlaminckx: Beklemd

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.