verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn dan binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Binnenkort in de boekenwinkel

Wellness aan de startbaan - Chris Taes

In Nederland woedt een discussie over de grenzen aan de groei van de luchthaven van Schiphol.  In België zijn de omwonenden van Brussel-Nationaal bijzonder ongerust over de uitbreidingsplannen van de luchthavenuitbater. Dat is niet verwonderlijk. Zelden komt de aartsmoeilijke evenwichtsoefening tussen ecologie en economie zo duidelijk in beeld als in dit type beleidsdilemma. Enerzijds heeft de brede regio baat bij de economische bloei van de luchthaven en de tewerkstelling die ermee gepaard gaat.  Anderzijds hebben de omwonenden recht op een kwaliteitsvolle leefomgeving en willen ze ‘gewoon’ gezond en relatief rustig kunnen leven.

In België zullen de nieuwe federale en de nieuwe Vlaamse regering zeer binnenkort moeilijke knopen moeten doorhakken in het luchthavendossier. Daaraan zal een diepgaand – en hopelijk breed – maatschappelijk debat voorafgaan. In tegenstelling tot de economische actoren, kunnen omwonenden niet rekenen op een professioneel ondersteunde lobbymachine om hun standpunt in de mappen van de onderhandelaars te krijgen. Dit boek biedt daarom een blik op de problematiek door de ogen van de ‘buren van de luchthaven’. 

Daarbij worden zowel maatschappelijke, politieke en wetenschappelijke argumenten gebruikt als ervaringen gedeeld van mensen die elke dag worden geconfronteerd met zowel de lasten als de lusten van de luchthaven. De tekst bevat niet alleen een brede en gedocumenteerde analyse van dit complexe vraagstuk, maar vermeldt ook concrete strategieën om dit hoofdpijndossier” opgelost te krijgen.

Verwacht: 23 september 2019

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 67
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)