verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn dan binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Binnenkort in de boekenwinkel

Schizonoia - Pieter Wouter Broekharst

Het verhaal had waar gebeurd kunnen zijn. Mensen als hoofdpersoon Marijn ervaren waanzin verwekkende gebeurtenissen als bloedstollende realiteit....
Het is geen psychologisch-wetenschappelijke verhandeling over psychoses, maar is het verhaal van gebeurtenissen, zoals die worden beleeft door een intelligente jonge man, die door een trauma een persoonlijkheidsstoornis heeft ontwikkeld, die wordt aangeduid als acute hallucinatoire en reactieve psychose (zie handleiding DSM-V).

Marijn is 15 jaar als hij zijn vader op het voetbalveld ziet overlijden door een hartstilstand. Dit trauma veroorzaakt achtervolgingswaan als gevolg van schizoïde psychoses. De symptomen worden door zijn omgeving niet opgemerkt, en door psychische stressfactoren wordt zijn realiteitstoetsing – het onderscheid beseffen tussen prikkels en impulsen van binnenuit of van buiten – gestoord en creëert hij een eigen werkelijkheid en worden hallucinaties en wanen kritiekloos aangenomen.

Na de plotselinge dood van zijn vader, die ongelovig was, zoekt zijn dominante moeder op aandringen van Marijn’s oma haar heil weer bij de strenggelovige kerkelijke gemeenschap, zoals die in haar geboortedorp was. Marijn besluit zelfstandig te gaan wonen, en als na enige tijd er een andere buurvrouw, Marty, naast hem komt wonen ontstaat er met haar een serieuze relatie. Door de rust en veiligheid, die Marty hem biedt is hij beter bestand tegen diverse prikkelingen en impulsen. Maar eerst heeft Marijn nog een lange weg af te leggen met een reeks van angstaanjagende gebeurtenissen.

Uiteindelijk “komt het wel goed!”

Verwacht: 9 september 2019

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 88
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)