Loading...

verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn dan binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Binnenkort in de boekenwinkel

Het Lathuis - Cato van Burgh

De mooiste en verrassendste verhalen over samen- apart wonen in een woonzorgcentrum

‘EVV’er? Bent u van een politieke partij?’ vraagt mevrouw Cruijff.                     

‘Nee mevrouw, ik ben de eerste verantwoordelijke van de verzorgenden. Zeg maar uw hoofdzuster.’

Neem een kijkje in de wereld van ouderen binnen een woonzorgcentrum. Maak kennis met de (toekomstige) bewoners, die allemaal met een reden zijn komen wonen in het Lathuis. Ieder met zijn eigen rugzak vol ervaringen: met mooie of verdrietige herinneringen, verlangens, levensvragen en problemen. Een smeltkroes van mensen in het huis met de letters L.A.T. 

Voor de meesten betekent het Lathuis wonen (living) in het kader van de Wet Langdurige Zorg. Voor sommigen is dit Apart wonen van hun partner, die er misschien nog niet aan toe  is om mee te verhuizen. Ook is het een kwestie van  samenwonen (together) met anderen, in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis. Een samenzijn dat heel verwarrend kan zijn en lang niet altijd makkelijk.                

Het Lathuis staat bekend om zijn gastvrijheid voor een hele bijzondere gast. Mevrouw Cruijff brengt haar geliefde huisdier mee. Een andere bewoner zou het huis toch meer als een kippenhok omschrijven. Tja, soms is er zelfs te veel reuring…

Cato van Burgh is al ruim twintig jaar werkzaam als medisch maatschappelijk werker. Een beroep met vele facetten waar zij niet op uitgekeken raakt. Zeven jaar geleden maakte zij een switch van het ziekenhuis naar de ouderenzorg. In deze setting leerde zij meer dan ooit tevoren de achtergrond en levensgeschiedenis van de bewoners kennen. Het inspireerde haar zodanig dat ze besloot al die verhalen op te schrijven. Over bijzondere mensen die zij tegenkomt in haar werk. Van Burghs verhalen zijn zowel waargebeurd als fictief. Hoe het precies zit blijft natuurlijk de vraag.

‘Gevoelens blijven eeuwig jong, ook al zitten ze in een oud lichaam’.
Benoite

Verwacht: 3e kwartaal 2019
Dit artikel delen?
  • Hits: 170