Skip to main content
Zelfstandig een boek uitgeven door auteurs en uitgevers. Met Schrijverspunt Clusteruitgeverij zijn jouw boeken in elke (online-) boekwinkel te koop. Voor een laag vast tarief.
Als deelnemer aan onze clusteruitgeverij kun je veel zelf regelen maar ook gebruik maken van onze dienstverlening. 

Misschien het moment om een volgende stap te maken?

We helpen je graag om jouw boek of boeken te verkopen.

In 3 stappen naar resultaat!

Aanmelden als deelnemer

Aanmelden als deelnemer

Je aanmelden als deelnemer om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden. Voor aanmelding brengen we, eenmalig, € 27.50 (incl. BTW) in rekening. Het deelnemerschap stopt wanneer jij dat wilt of indien voortzetting niet zinvol is.

Inloggen als deelnemer

Na de bevestiging krijg je toegang tot het besloten gedeelte en heb je een eigen deelnemerspagina. Op de deelnemerspagina is informatie te vinden over de promotie van boeken, je actuele verkoopresultaten, handleidingen etc.

Voorbereiding, voorraad & verkoop

Via de deelnemerspagina kun je online een nieuwe titel aanmelden of desgewenst gebruik maken van onze verdere dienstverlening. Na het aanmelden van een titel kun je de voorraad en verkoopresultaten online volgen.

Wat gebruikers van ons vinden...

 • 'Geen enkele vraag blijft onbeantwoord!' - Hilda Spruit

  Sinds november 2016 ben ik aangesloten bij Schrijverspunt voor de uitgave van mijn young adult-roman Geestverwanten, waarmee ik in april 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won.

  Schrijverspunt werd mij aangeraden door een collega-auteur/vriendin, omdat ik Geestverwanten zelf wilde gaan uitgeven. Als je je boek zelf gaat uitgeven, sta je bol van de vragen. Wat mij als eerste opviel, was dat al mijn vragen, hoe gek ze soms ook waren, uitgebreid en met veel geduld door Schrijverspunt werden beantwoord. Schrijverspunt loodste me door het proces van overschrijven en leerde me in korte tijd wat ik moest doen en waar ik op moest letten. Ze denken mee, leven mee, geven tips en adviezen en zijn ook blij voor je als er iets leuks met je boek gebeurt.
  Gaat er iets mis dan grijpen ze in of helpen jou het op te lossen. Het is fijn om het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat.
  Er wordt duidelijk uitgelegd hoe het staat met het verdienmodel, waarmee je zelf eenvoudig kunt uitrekenen hoeveel je per boek overhoudt.
  Ik ben echt blij dat ik deze stap gezet heb en ben zeker tevreden over de werkwijze, de kundigheid en de persoonlijke aanpak van Schrijverspunt. Wat mij betreft een aanrader!
  Hilda Spruit / auteur
  Hilda Spruit
  Hilda Spruit
  Auteur / uitgever
 • 'Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt' - Martin Lohman

  Wat een feest van herkenning en erkenning als Schrijverspunt onderhuidse gevoelens van velen verwoordt: Noodgedwongen verwerpen uitgevers dagelijks tientallen manuscripten, waarmee ook uit het zicht verdwijnt, dat wat meer verdient. Natuurlijk moet een uitgever schiften om te voorkomen dat de spoeling te dun wordt. Maar de schaal waarop, laat die spoeling veel weg hebben van badwater en wat daar gewoonlijk mee samenhangt.

  Schrijverspunt neemt een manuscript serieus en als het levensvatbaar is, mag men zich gelukkig prijzen, want professionele begeleiding staat klaar. Vragen van raad resulteren meteen in daad, alles per mail en als een WhatsApp zo rap. Mijn vaste medewerker bij Schrijverspunt heeft mij in een goede sfeer en met veel geduld terzijde gestaan. Adviezen die ikzelf nooit zou hebben bedacht verbeterden het geheel aanzienlijk. Tot en met het verschijnen van het boek, ‘Erfenis’ in mijn geval, werd alles met zorg omgeven.
  Ongezien, door al dat mailverkeer, wil ik Schrijverspunt dan ook op deze plek nog eens hartelijk danken. Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt.
  Martin Lohman, auteur
  Mijn historische roman ‘Erfenis’ is verschenen met ISBN: 9789462662278 en overal te koop/te bestellen.
  Martin Lohman
  Martin Lohman
  Auteur
 • 'Mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend' - Corinne Vlaminckx

  Onlangs (november 2016) verscheen, na 'Moordfamilie' in 2014 en 'Beklemd' in 2015, mijn derde psychologische thriller 'Berouw'. Alle drie de thrillers zijn uitgegeven door Schrijverspunt en mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend. Ze werken netjes, snel en nauwkeurig. Vragen worden snel beantwoord en er wordt goed geluisterd naar de auteur.
  Het grote voordeel van Schrijverspunt vind ik ook dat, naast dat ze alles wat een uitgever in principe zou moeten regelen prima voor je regelen, je heel veel zelf mag bepalen. Ik vind die combinatie geweldig omdat ik er niet zo goed tegen kan als ik dingen ‘moet’ die ik eigenlijk niet wil. Bij Schrijverspunt voel ik me dus ook wat dat betreft helemaal thuis.
  Het eindresultaat van mijn boek was ook weer precies zoals ik me had voorgesteld en zoals we hadden besproken. Ik zou Schrijverspunt dan ook zeker aanraden aan andere auteurs!
  Corinne Vlaminckx
  Corinne Vlaminckx
  Corinne Vlaminckx
  Auteur
 • 'Ik heb zeer positieve ervaringen met Schrijverspunt' - Chris Taes

  Ik heb zeer positieve ervaringen met uitgeverij Schrijverspunt.nl bij de publicatie van mijn boek “Weg van jou. Voluit leven met de dood in het lijf.” Hierin vertel ik het verhaal van en over mijn lieve echtgenote, die na een moedige strijd van vijf jaar haar gevecht met borstkanker verloor, maar er toch in slaagde hoopvol en gelukkig te leven tijdens het slopende ziekteproces. Het originele manuscript werd door de uitgeverij bijzonder snel gelezen en ik kreeg er na enkele dagen (!) positieve feedback over. Ik maakte als Vlaming gebruik van de diensten van een Nederlandse redacteur, om het boek ook voor Nederlandse lezers verteerbaar te maken, en deed daarbij een beroep op het aanbod van Schrijverspunt.nl. Het redactiewerk liep vlot, correct en binnen de voorgestelde financiële voorwaarden.
  De begeleiding vanuit de uitgeverij verliep via e-mail. De reactietijd op vragen en opmerkingen was verrassend kort. Meestal ontving ik de dag zelf nog een antwoord. Telkens werd ik op een efficiënte manier verder geholpen.
  Ik maakte gebruik van het promotiepakket en zou dat bij een volgende publicatie zeker opnieuw doen. Het resultaat was dat ‘Weg van jou’ meteen beschikbaar was op alle bekende en minder bekende internetfora (Bol.com, Amazon, …). Ook de e-boekversie was snel beschikbaar.
  “Weg van jou” kende een groter succes dan ik gehoopt had. De enige kritische bedenking die ik kan maken, is dat bij de bestelling van een nieuwe voorraad boeken voor eigen distributie, het aantal voordien bestelde exemplaren niet in aanmerking werd genomen om de auteurskorting toe te kennen.

  Ik zou (beginnende) auteurs zeker aanraden om hun manuscript bij Schrijverspunt.nl in te dienen.
  Chris Taes
  Chris Taes
  Auteur
 • 'Weinig verschil met een klassieke uitgeverij' - Herman De Jonghe

  Een boek uitgeven is geen sinecure. Wat fictie betreft slabakt de boekenverkoop (in Vlaanderen althans), hebben de uitgevers het moeilijk en nemen ze geen risico's met minder bekende namen. Ik heb al enige ervaring (vier boeken uitgegeven bij een 'klassieke' uitgeverij).
  Bij uitgeverij SCHRIJVERSPUNT kreeg ik snel bemoedigende signalen. Zij wilden met me in zee gaan, op voorwaarde dat ik gevolg gaf aan een aantal redactionele wensen. Wat die redactie betrof, zag ik weinig verschil tussen uitgeverij SCHRIJVERSPUNT en een klassieke uitgeverij. De redactrice (Inge) kweet zich heel correct van haar taak. Ik koos ervoor om vervolgens zelf een goede en mij bekende corrector aan te spreken, die haar werk deed aan de afgesproken prijs. De verdere contacten met de uitgeverij verliepen vlot en op elke mail kreeg ik snel een antwoord.
  Uitgeverij SCHRIJVERSPUNT werkt met POD en vertrekt daarbij van een pdf-file. Het drukwerk van 'Hardnekkige Mist' was eenvoudig maar net. De lezers vonden de omslag, door mezelf aangeleverd, maar die mits betaling ook door de uitgeverij kan worden ontworpen, geslaagd. Het boek zal in geen enkele bibliotheek misstaan.
  Als schrijver neem je vervolgens ofwel een grote verantwoordelijkheid voor de promotie en de verkoop, ofwel een kleinere en betaal je de uitgeverij om een deel van het werk te doen. Er zijn legio mogelijkheden en die staan allemaal op de prijslijst. Ik maakte gebruik van het 'promotiepakket'.
  Samengevat: met deze uitgeverij geen verrassingen. De afspraken staan duidelijk te lezen op de website, worden herhaald in het contract en worden ook stipt uitgevoerd. Na een half jaar kreeg ik de eerste uitbetaling van de royalty's.

  Herman De Jonghe
  Herman De Jonghe
  Herman De Jonghe
  Auteur
 • Schrijverspunt, springplank naar de grote boekenwereld - Michiel Geurtse

  Uitgegeven worden. Het is vaak een lastiger dan een verhaal schrijven. Manuscripten worden meer afgewezen dan aangenomen. Niet alleen het kaf, maar ook veel kwaliteit wordt er van het koren gescheiden. Dat is jammer, maar ergens ook begrijpelijk.
  Schrijverspunt heeft als kleine uitgever een perfect niche kunnen vinden tussen het eigen beheer en grote uitgevers in. Zo heb ik ook ondervonden. Waar grote uitgevers mijn roman: 'Piet Kreel is nog wel', niet goed uit durfden te geven. Onbekende naam, risico's, geen bn-er etc., zo durfde Schrijverspunt dit wel.
  In goed overleg werd mijn boek uitgegeven en werd er geluisterd naar mijn wensen. Wel is er enige mate van zelfstandigheid gewenst. Zaken als boekcover, promotie, presentatie liggen bij de schrijver.  Promotie en dergelijke kan wel, maar dan tegen betaling. Enerzijds begrijpelijk omdat het een kleine uitgever is, anderzijds zou enige goede promotie van door hun uitgegeven boeken juist een goede boost geven voor hun eigen naam als Schrijverspunt. Zo moet je wel rekening houden dat je flink je best moet doen om het boek in Nederland in de boekenwinkel te krijgen.
  Het contact met de uitgever is super prettig verlopen. Vragen, en geloof me, ik heb ze gespamt!, werden snel beantwoord. Er werd goed meegedacht en goede tips gegeven. Schrijverspunt is de ideale uitgever voor de beginnende auteur en talenten. Wanneer je het goed aanpakt en aandacht op je gevestigd kunt krijgen, is Schrijverspunt de perfecte springplank naar de grote boekenwereld.
  Michiel Geurtse
  Michiel Geurtse
  Michiel Geurtse
  Auteur
 • 'Houwen zo!' - Tom Pauka

  In mijn lange schrijversleven heb ik boeken gepubliceerd bij verschillende uitgeverijen maar bij Schrijverspunt voel ik me uiteindelijk thuis. Dat heeft te maken met precies de juiste mix van betrokkenheid en distantie. De mensen van Schrijverspunt zijn betrokken en stimulerend, maar ze weten ook wanneer en op welke onderwerpen ze de schrijver autonoom moeten laten zijn.
  Heel prettig! Aanwezig als je ze nodig hebt, altijd meteen reagerend, en met een open oor voor je plannen en aarzelingen. Houwen zo!

  Tom Pauka
  tom pauka
  Tom Pauka
  Auteur
 • Het boek dat je in je gedachten hebt en altijd een luisterend oor' - Anja Van der Jeugdt

  Beste collega auteurs,
  Mijn naam is Anja Van der Jeugdt, de schrijfster van het boek 'Verloren zielen, mens of demon'. Ieder van jullie weet hoe het is om een boek te schrijven. Je pent wat neer, je verbetert iets, je raakt soms vast en dan plots heb je een idee en daar is je script. Maar wat nu?
  Ik vond de oplossing bij Schrijverspunt. Toen ik mijn boek voor het eerst in mijn handen hield was ik apetrots. Alle typfoutjes er uitgehaald, mooie indeling van mijn hoofdstukken, perfect lettertype en een cover ontworpen net zoals ik ze in mijn hoofd had, en dit alles in een paar maanden tijd en voor een schappelijke prijs (voor de aanvullende betaalde diensten tekstredactie en coverontwerp, red.)
  En hier houdt het niet op. Omdat het mijn eerste boek was zat ik met veel vragen en daar kreeg ik telkens heel snel en correct een antwoord op.
  Ik koos ook voor het promotiepakket, hierbij waren tien boeken inbegrepen en die ben je snel kwijt wat je al een deel van je geld teruggeeft. Je hebt ook een E-book wat een stuk goedkoper is voor je lezers. Je boek wordt weggeloot via facebook en die aandacht is natuurlijk meegenomen. En er is nog meer…
  Mijn raad: wanneer je script klaar is, en je weet niet hoe het nu verder moet, neem contact op met Schrijverspunt. Zij maken er het boek van dat je in je gedachten hebt, en ze hebben altijd een luisterend oor voor je klaar.

  Anja Van der Jeugdt, auteur van 'Verloren Zielen, mens of demon'
  Anja Van der Jeugdt
  Anja Van der Jeugdt
  Auteur
 • Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen - Ben Esser

  Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
  De tijden veranderen en wij veranderen mee.

  Mijn grootste probleem was het vinden van een goede uitgever oude stijl. Op grond van mijn vroegere ervaringen had ik er weinig vertrouwen in, maar ik had nu eenmaal A gezegd (het boek was klaar) dus moest ik ook B zeggen. Tijdens het speurwerk op het internet ontbrak bij mij het goede gevoel, totdat plotseling mijn oog viel op ‘Schrijverspunt’. Ik had er nog nooit van gehoord, maar al lezende kwam ik tot de conclusie dat ik op de plek was waar ik wilde zijn: een niet te grote, efficiënte en betrokken uitgeverij bij wie zowel ‘de eigen beheerders’ als de ‘conservatieven’ aan hun trekken kunnen komen. Een zeer goede website waarop ik aanvankelijk mijn draai niet kon vinden, maar aan de hand van mijn voortreffelijke mentrix c.q. redactrice lukte het uiteindelijk. Wat mij het meest aanspreekt is een redactieraad waarvan ieder lid een of meer auteurs onder zijn/haar hoede neemt. Hij/zij is aanspreekpunt, verbindingpunt en eindredacteur en zo hoort het naar mijn mening ook. Ik ben niet in een Luilekkerland terechtgekomen. Dat kan ook niet, omdat de verschillen met vroeger te groot zijn. Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen, uiteraard naar mijn mening.

  Ben Esser, auteur van 'Op zoek naar Ignazio Silone'
  Ben Esser
  Ben Esser
  Auteur
 • Goede en opbouwende kritische opmerkingen - Peter P. van Oosterum

  Peter P. van Oosterum
  Ik weet natuurlijk niet hoe andere schrijvers dat ervaren, maar voor mij is het altijd weer een moment waarbij ik mij triomfantelijk voel, het moment dat ik met het eerste exemplaar van een nieuw boek van mij in handen sta. Vroeger schreef ik wel over mijn vak, natuurgeneeskunde en over therapiemethoden die ik op dat terrein ontwikkelde. Op dat terrein heb ik lang geleden bij een andere uitgever een klein succesje gehad. Met het klimmen der jaren ging mijn belangstellen echter steeds meer in de richting van de Sciencefiction. Misschien niet zo vreemd dat mijn werk zich vaak afspeelt in – of te midden van medische fantasieën, waarbij ik toch steeds dankbaar gebruik kan maken van de kennis die ik door de jaren heb vergaard van het functioneren van ons lichaam. Zelf heb ik altijd het idee dat wat ik bedenk al bijna kan.

  In een van de andere testimonials las ik over de ervaring met andere uitgevers dan Schrijverspunt en hoe nagenoeg onmogelijk het is om door te dringen als je niet bekend bent. Ik moet zeggen dat het voor mij dan ook een verademing was de reactie van Schrijverspunt te krijgen toen ik een boek had ingestuurd. Goede en opbouwende kritische opmerkingen.

  In mijn geval struikel ik wel eens, wel vaak kan ik beter zeggen, over mijn eigen haast. Dat is, als je een beetje dyslectisch bent niet slim, heb ik gemerkt.

  Schrijverspunt is een uitgeverij die kennelijk de manier heeft gevonden om iedereen die iets schrijft wat de moeite waard is om gelezen te worden de ruimte te geven waardoor de heerlijke kans ontstaat om glunderend met dat eerste exemplaar van je boek in je handen te staan. Ik ben halverwege mijn derde boek.

  Ik kan niet wachten.

   
  Peter P. van Oosterum
  Auteur