Welkom op Schrijverspunt

De Schrijversplek

Tags

niets gevonden

Andere artikelen

LIEFDESDANS

Vaak ga ik fietsen en soms kom je dan iets grappigs tegen.  Gister bijvoorbeeld. Twee zwanen die elkaar erg lief vonden en dat ook aan de wereld lieten zien. Gewoon in de sloot.

Dus stopte ik even om deze zeldzaamheid te bekijken. 

Naast mij stopt een fietser om ook te kijken. Een jaar of zeventig, schat ik. Grijs haar, petje met het logo van Lidl op zijn hoofd. Hij knippert met zijn linkeroog. Een soort tic, vermoed ik.
'Mooi toch?,'  zegt hij lachend. 'Over een paar weken hebben ze weer een nest vol zwaantjes. Ik zou er niet aan moeten denken, een niew nest!'
Hij lacht schaterend.

'Ik heb een kleinzoon,' gaat hij iets serieuzer verder. 'Tim, heet hij. Ik mailde hem dat ik eindelijk een tablet had aangeschaft en hem nu vaak kon mailen. Hij steekt zijn hand in zijn zak en haalt er een briefje uit. 'Kijk,' zegt hij en geeft mij het briefje. 'Dit is de mail die ik terugkreeg van mijn kleinzoon.'
Snel lees ik de mail: "Hoi Opa, top dat je nu een tablet hebt. Hoef ik niet meer zelf langs te komen om je te groeten. Zou je voortaan ook mijn zakgeld via de bank kunnen overmaken? Dank je, je kleinzoon Tim."

Ongelovig kijk ik hem aan.. 'Dit is is zeker een geintje?'
'Nee hoor, zegt hij serieus. En hij haalt nog een papiertje uit zijn zak en geeft het mij.
'Lees maar, dit schreef ik hem terug,'
Dus lees ik het nieuwe mailtje:"Lieve Tim, ik ben heel blij met mijn tablet. Ik kocht er ook een scanner bij. Ik zal iedere week een 50 euro biljet naar je mailen. Dan kun je die zelf uitprinten. Liefs, Opa."

Ik kijk hem aan en wij beginnen tegelijk hard te lachen. 
De zwanen trekken zich er niets van aan. Zij gaan door met hun liefdesdans. 


op februari 24 at 2:16

Reacties (1)

Schrijverspunt: Voor schrijvers, door schrijvers!