Welkom op Schrijverspunt

De Schrijversplek

Tags

niets gevonden

Andere artikelen

TROOSTRIJKE GEDACHTE

Arent-Jan en Doeikje waren bijna veertig toen zij besloten in het huwelijksbootje te stappen. De kerk waar het geheel werd afgewerkt , werd bestierd door Pastoor Sytse van der Stellingderf.
Pastoor van der Stellingderf liep tegen het einde van zijn carrière en wilde, behalve tegemoet te komen aan de wensen van zijn cliënten,  de tanende kerkgang een duwtje in de rug  geven. Dat deed hij door de huwelijksvoltrekking op een geheel nieuwe en eigentijdse wijze af te sluiten. Hij sloot de huwelijksvoltrekking keurig af met een welgemeend: "En dan verklaar ik jullie nu tot man en vrouw. Jullie kunnen nu jullie Facebook status updaten."

Overigens, maar dat geheel terzijde, duurde het huwelijk tussen Arent-Jan en Doeikje precies drie dagen en 2 uur . Want hoewel Arent-Jan zich al jaren en jaren had vastgeklampt aan de troostende gedachte dat het leven pas bij veertig begint, bleek hij helaas een uitzondering op die regel, toen een hardhandige confrontatie met een snel rijdende auto met een appende man achter het stuur,  een definitief einde maakte aan de troostende gedachte...


op februari 9 at 11:05

Reacties (0)

Schrijverspunt: Voor schrijvers, door schrijvers!