Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
lievesnijders
Hoi allemaal,
Mijn naam is Lieve Snijders, 20 jaar, en schrijven is mijn passie. Wat vroeger begon als simpele verhaaltjes schrijven, tijdschriften ontwerpen, zogenaamde reisgidsen in elkaar zetten en het verslinden van allerlei boeken, groeide uit tot een echte hobby.
Ik hoef niet na te denken over een essay wat geschreven moet worden, een pakkend voorwoord of het uittypen van een scriptie voor mijn studie. Als ik eenmaal begin met schrijven, houd ik niet meer op. Ik kan er mijn gevoelens in kwijt, mijn fantasie of juist waargebeurde feiten. Met pakkende stukjes tekst actuele zaken aan het licht brengen door op een creatieve manier te schrijven en de lezer hierdoor scherp te houden. Althans, dat is wat ik probeer. En hierop krijg ik positieve reacties.
Nog steeds twijfel ik. Waarom ben ik geen journalistiek gaan doen, maar volg ik de opleiding om voor de klas te staan. Is dat wat ik uiteindelijk wil? Nee, dat niet. Maar zaken  verwoorden, iets uitleggen en creatief met de belevingswereld van kinderen bezig zijn, dat is andere koek. En dat vind ik leuk, heus. Maar ooit hoop ik freelance tekstschrijfster te kunnen worden. Of me aan te mogen sluiten bij het schrijven in een tijdschrift. Pakkende teksten creëren, een mooie lay out ontwerpen en als finishing touch een pakkende foto. Ik doe het zo graag.

Inmiddels ben ik mijn verhalen wat meer gaan verspreiden. Hield ik het eerst voor mezelf (met de gedachte ‘ach, wat heeft een ander er aan’), inmiddels vind ik het leuk om mijn mening met anderen te delen. Ik heb een cursus creatief schrijven gevolgd en hierbij het certificaat behaald. Mijn ervaringen uit Oeganda (juli/augustus 2011) zijn inmiddels gepubliceerd als promotiemateriaal in het projectportfolio van Noah’s Ark, de stichting waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan. Ook mag ik columns gaan schrijven voor de schoolkrant (Hogeschool Avans ‘Punt.’). Ik check veel officiële documenten na op spelfouten vóór deze worden ingeleverd en beoordeeld worden. Met mijn taalgevoel heb ik in ieder geval veel voordeel.

Ik merk dat ik mijn werk graag wil delen met anderen. Hierbij heb ik nog veel te leren, maar door teksten te laten lezen en hierop feedback te ontvangen, zal ik alleen maar kunnen groeien. Bovendien vind ik het een grote ontspanning om te kunnen schrijven. Ik schrijf vaak ’s avonds nog even. Als ik iets heb gehoord waarover ik mijn mening wil geven, of ik schrijf verder aan (wat is begonnen als verhaal) een bijna boekwerk.

Overigens ben ik verder een doodgewone student. Ik studeer, ga graag uit, sport regelmatig, hou van reizen, en... ik schrijf graag. Taal is zeg maar echt mijn ding, dat neemt niemand me ooit af.

{plusone}

Pin It

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018